GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάστηκαν τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera στην Αίγυπτο

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινές κάθειρξης επτά έως δέκα ετών τρεις δημοσιογράφους του... τηλεοπτικού δικτύου...



Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινές κάθειρξης επτά έως δέκα ετών τρεις δημοσιογράφους του... τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera του Κατάρ, που κατηγορούνταν ότι υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του ανατραπέντος πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Αιγύπτιο-Καναδός Μοχάμεντ Φάντελ Φάχμι, ο επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη χώρα πριν το δίκτυο απαγορευθεί στην Αίγυπτο, καθώς και ο Aυστραλός συνάδελφός του Πίτερ Γκρέστε καταδικάστηκαν σε επτά χρόνια κάθειρξη, ενώ ο Αιγύπτιος Μπάχερ Μοχάμεντ καταδικάστηκε στην ίδια ποινή, στην οποία προστίθεται μια δεύτερη, τριών ετών φυλάκισης, αυξάνοντας σε 10 τα έτη που του επιβλήθηκε να μείνει στη φυλακή. Σημειώνεται ότι και οι τρεις δημοσιογράφοι που δικάζονταν παρέμεναν φυλακισμένοι εδώ και 160 ημέρες.

Στο πλαίσιο της ίδιας δίκης, η οποία έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ακόμη 11 κατηγορούμενοι οι οποίοι δικάζονταν ερήμην, ανάμεσά τους τρεις ξένοι, δύο Βρετανοί και μια Ολλανδή, καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Μεταξύ των εννέα κατηγορουμένων που βρίσκονται φυλακισμένοι, πέραν των τριών δημοσιογράφων, οι τέσσερις καταδικάστηκαν σε επτά χρόνια κάθειρξη και δύο απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που καταδικάστηκαν ήταν τρεις φοιτητές που υποστήριζαν ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Al Jazeera και κατήγγειλαν πως υπέστησαν κακομεταχείριση ενόσω βρίσκονταν υπό κράτηση. Παρ’ όλα αυτά καταδικάστηκαν. Φοιτητές ήταν επίσης οι δύο αθωωθέντες.

Είναι δυνατή η άσκηση έφεσης από όλους τους κατηγορουμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση