GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bρετανίδα ροσφέρει το σώμα της όργανο - όργανο

Ο λόγος για μια Βρετανίδα 47 ετών η οποία έχει ήδη προσφέρει το ένα νεφρό, ωάρια και το μισό της ήπαρ της σε ανθρώπους από όλον...



Ο λόγος για μια Βρετανίδα 47 ετών η οποία έχει ήδη προσφέρει το ένα νεφρό, ωάρια και το μισό της ήπαρ της σε ανθρώπους από όλον τον κόσμο που είχαν τα ανάγκη. Τώρα ψάχνει κάποιο άτομο που χρειάζεται πνεύμονα για να του χαρίσει τον δικό της.

Η Βρετανίδα, μητέρα ενός αγοριού 19 ετών, πριν από 12 χρόνια προσέφερε το ένα της νεφρό σε έναν Αμερικανό, ενώ έπειτα δώρισε τα ωάριά της σε ένα ζευγάρι Αυστραλών που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Πέρσι προσέφερε το μισό ήπαρ της σε ένα 2χρονο παιδί από Βρετανία χαρίζοντάς του ζωή. Η οικογένεια της δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό της Susan Gianstefani και στηρίζει την απόφαση της να προσφέρει ζωή στους συνανθρώπους της.

Η αγγελία της είχε ως εξής: «Δωρεάν νεφρό, χωρίς καμία δέσμευση. Η μόνη προϋπόθεση ήταν η κάλυψη των εξόδων ταξιδιού και διαμονής για τη χώρα που θα πήγαινε. Πρώτη δωρεά της Gianstefani ήταν στον 60χρονο Αμερικανό Larry Rosenfield , ο οποίος πέθαινε από μια γενετική ασθένεια των νεφρών. Ο 60χρονος, υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση, και ο χρόνος είχε αρχίσει να εξαντλείται. Όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν αγώνα ζωής, η Sue πέταξε στις ΗΠΑ για τη μεταμόσχευση.

«Είναι φοβερό να μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον άνθρωπο τη ζωή του», ανέφερε η 47χρονη. «Προς το παρόν δεν μπορώ να χαρίσω τον πνεύμονά μου στην πατρίδα μου, αλλά θα επιθυμούσα να το κάνω». «Ενθουσιάστηκα όταν συνάντησα την Σου. Είναι ο άγγελός μου», δήλωσε ο 60χρονος που τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή.

Προσφέρει το σώμα της όργανο - όργανο
Μέχρι το 2006 απαγορευόταν η προσφορά οργάνων σε ξένους, για την αποφυγή χρηματικής συναλλαγής. Όταν η νομοθεσία, η Σου επικοινώνησε με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της για να ζητήσει να την βάλουν στην λίστα των δοτών ήπατος και έτσι το περασμένο έτος της ζητήθηκε να προσφέρει μέρους του ήπατος (που αναγεννάται) στο ετοιμοθάνατο αγοράκι και του οποίου το όνομα δεν γνωρίζει.

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση