Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Δεκαέξι πράγματα που ίσως να μη γνωρίζετε για την Κίνα

Share it:


Στατιστικά στοιχεία με εξαιρετικό ενδιαφέρον.Γνωρίζοντας την τεράστια κλίμακα των ηπειρωτικών εδαφών της Κίνας και τον πληθυσμό της, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η χώρα παράγει και καταναλώνει άφθονες ποσότητες φυσικών πόρων και τροφίμων...
Στην Κίνα ζει ένα μεγάλο κομμάτι των δισεκατομμυριούχων αυτού του κόσμου, ενώ το σιδηροδρομικό της δίκτυο θα μπορούσε να κάνει «δύο στροφές» στην περιφέρεια της Γης.

Δείτε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν από το Business Insider.
1. Είκοσι εκατομμύρια δέντρα κόβονται κάθε χρόνο για να καλυφθεί η ζήτηση για chopsticks

Η Κίνα καταναλώνει 80 δισεκατομμύρια ζευγάρια ξυλάκια για φαγητό το χρόνο. Τα chopsticks έχουν πάχος μισό με 1 εκατοστό και μήκος 20 εκατοστά. Τα δέντρα που κόβονται είναι περίπου 20 ετών.

2. Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας θα μπορούσε να κάνει δύο φορές το γύρο της Γης

Το μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών της Κίνας φτάνει συνολικά τα 93.000 χιλιόμετρα. Η περιφέρεια της Γης είναι 40.075 χιλιόμετρα.

3. Τα αποθέματα άνθρακα της Κίνας ζυγίζουν όσο 575 εκατομμύρια μπλε φάλαινες

Με 115 δισεκατομμύρια τόνους, η Κίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε αποθέματα άνθρακα στον κόσμο. Μία μπλε φάλαινα –από τα μεγαλύτερα ζώα που έχουν υπάρξει- υπολογίζεται ότι ζυγίζει 200 τόνους ή και παραπάνω. Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 46% της παγκόσμιας παραγωγής άνθρακα και το 49% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

4. Σε δύο χρόνια η Κίνα παρήγαγε περισσότερο τσιμέντο απ’ ό,τι οι ΗΠΑ στον 20ο αιώνα

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα τσιμέντου στον κόσμο. Παράγει και καταναλώνει περίπου το 60% του τσιμέντου που υπάρχει στον κόσμο.

5. Το κάπνισμα σκοτώνει 1 εκατομμύριο Κινέζους το χρόνο

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τον πληθυσμό της Κύπρου (~865.000). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι μέχρι το 2050, το κάπνισμα θα σκοτώνει 3 εκατομμύρια Κινέζους το χρόνο.

6. Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κίνας ισοδυναμούν με περίπου 1,24 δισεκατομμύρια πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

Με 109,3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Κίνα διαθέτει τα 13α μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο. Μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων έχει όγκο 88.000 κυβικών ποδιών.

7. Η ετήσια κατανάλωση noodle στην Κίνα αρκεί για να τραφεί όλη η Αλγερία με τρία γεύματα την ημέρα για έναν ολόκληρο χρόνο

Η Κίνα κατανάλωσε 42,5 δισεκατομμύρια πακέτα έτοιμα νουντλς το 2011. Ο πληθυσμός της Αλγερίας είναι 38,7 εκατομμύρια.

8. Η Κίνα καταναλώνει περίπου 5.200 πύργους του Άιφελ σε χοιρινό το χρόνο

Η Κίνα κατανάλωσε περίπου 52 εκατομμύρια τόνους χοιρινού του 2012 και 51,6 εκατομμύρια τόνους το 2011. Ο πύργος του Άιφελ ζυγίζει 10.000 τόνους.

9. Οι 20 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Κίνας έχουν συνολική, καθαρή περιουσία 145,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το ονομαστικό ΑΕΠ της Ουγγαρίας είναι 124 δισεκατομμύρια δολάρια.

10. Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα ζουν σε σπηλιές: περισσότεροι από τον πληθυσμό της Σαουδικής Αραβίας

Πολλοί από τους ανθρώπους των σπηλαίων ζουν στην επαρχία Shaanxi. Ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping λέγεται ότι ζούσε σε σπηλιά όταν είχε εξοριστεί στην επαρχία Shaanxi κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης.

11. Περίπου 8 δισεκατομμύρια ζευγάρια κάλτσες το χρόνο φτιάχνονται στην περιοχή Datang της Κίνας

Ο αριθμός αυτός ισοδυναμούσε με περίπου ένα ζευγάρι ανά άτομο στον πλανήτη το 2011.

12. Το ποσοστό αυτοκτονιών στην Κίνα είναι παραπάνω από διπλάσιο από αυτό στις ΗΠΑ

Στην Κίνα αυτοκτονούν περίπου 22,2 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι 10,3.

13. Η Κίνα έχει μία ζώνη ώρας
Η Κίνα είχε πέντε ζώνες ώρας, όμως αυτό άλλαξε το 1949 με τον πρόεδρο Μάο, ο οποίος αποφάσισε να προωθήσει με αυτόν τον τρόπο την εθνική ενότητα της χώρας. Σε ορισμένα μέρη της Κίνα ο ήλιος ανατέλλει στις 10 το πρωί.

14. Το σύστημα τροφίμων της Κίνας τρέφει σχεδόν 25% του παγκόσμιου πληθυσμού με μόλις το 7% της καλλιεργήσιμης γης της

15. Η καταναλωτική δαπάνη στην Κίνα θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2020

16. Τα μισά από τα γουρούνια του κόσμου βρίσκονται στην Κίνα

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα χοιρινού στον κόσμο. Τα μισά γουρούνια που υπάρχουν στον κόσμο (475 εκατομμύρια) ζουν εκεί.

Πηγή:anatakti.gr
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση