GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πικ νικ στο αεροπλάνο: Η νέα μόδα

Φαγητό από το σπίτι Καθώς το φαγητό των αεροπορικών εταιρειών -ιδίως στην Οικονομική Θέση- απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο,...



Φαγητό από το σπίτι
Καθώς το φαγητό των αεροπορικών εταιρειών -ιδίως στην Οικονομική Θέση- απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο, υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα επιβατών που επιλέγουν να μεταφέρουν φαγητό από το σπίτι, προκειμένου να δειπνήσουν στο αεροπλάνο εν είδει πικ νικ.

Παρότι δεν είναι άσχημη ιδέα, στην εφαρμογή της προκύπτουν ορισμένα προβλήματα:
Περιορισμοί ελέγχου ασφαλείας - Οι επιλογές φαγητού είναι περιορισμένες λόγω των αυστηρών κανόνων του ελέγχου ασφαλείας. Υγρά και τζελ πρέπει να μεταφέρονται σε ξεχωριστό διάφανο σακουλάκι, σε πολύ μικρές ποσότητες.
Όχι έγκαιρη κατανάλωση
Αναγκαστικά το φαγητό θα πρέπει να έχει παρασκευαστεί αρκετές ώρες πριν καταναλωθεί, με πιθανή αρνητική επίδραση στη γεύση του.
Εξασθένηση γεύσης στα 35.000 πόδια
Το σπιτικό φαγητό δεν είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παραμένει γευστικό στα 35.000 πόδια, όταν τα αισθητήρια γεύσης και όσφρησης των επιβατών είναι εξασθενημένα.
Έτοιμα γεύματα σε συσκευασία πικ νικ

Λύση στα παραπάνω προβλήματα, δίνουν κάποια εστιατόρια αεροδρομίων παρέχοντας έτοιμα γεύματα σε πακέτο, ειδικά σχεδιασμένα για κατανάλωση στο αεροπλάνο. Αφού περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας και λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα γεύμα σε συσκευασία πικ νικ Το αεροδρόμιο Χίθροου πρωτοπορεί στο συγκεκριμένο τομέα, η πλειοψηφία των καταστημάτων στα τέρμιναλ του αεροδρομίου παρέχει γεύματα πικ νικ σε ειδική συσκευασία που τα διατηρεί δροσερά ή ζεστά.
Το πακέτο συνήθως περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλύκισμα, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 15 μέχρι 35 ευρώ, ανάλογα με το είδος του φαγητού. inflight.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση