GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: Γιατί οι μαθητές δηλητηριάζονται από μόλυβδο;

Ένας Kινέζος αξιωματούχος υποστήριξε πως το γεγονός ότι οι μαθητές δαγκώνουν τα μολύβια τους είναι μια πιθανή εξήγηση για τα υπερβολ...


Ένας Kινέζος αξιωματούχος υποστήριξε πως το γεγονός ότι οι μαθητές δαγκώνουν τα μολύβια τους είναι μια πιθανή εξήγηση για τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου που ανιχνεύονται στα παιδιά σε μια πόλη της νότιας Κίνας που βρίσκεται δίπλα σε ένα χημικό εργοστάσιο, έγινε σήμερα γνωστό από κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το εργοστάσιο αυτό στο Νταπού, στη νότια επαρχία Χουνάν, έκλεισε αφού διαπιστώθηκε έπειτα από τεστ που έγιναν ότι περισσότερα από 300 παιδιά είχαν υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους, αναφέρει η εφημερίδα "Γκλόμπαλ Τάιμς", η οποία εκδίδεται από τη "Λαϊκή Ημερησία", επίσημο όργανο του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο Σου Γκενλίν, επικεφαλής της κυβέρνησης του Νταπού, δήλωσε πως τα παιδιά μπορεί να αρρώστησαν "δαγκώνοντας μολύβια", αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, παρά το γεγονός ότι τα μολύβια περιέχουν όχι μόλυβδο, αλλά γραφίτη.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας τόσο σε βάρος του ιδιοκτήτη του χημικού εργοστασίου όσο και σε βάρος της τοπικής υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας, προστίθεται στο δημοσίευμα.
Τα ρεπορτάζ των κινεζικών μέσων ενημέρωσης αφορούν συχνά παρόμοιες υποθέσεις, σε μια χώρα όπου η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη είχε σε πολλά μέρη τρομερό τίμημα για το φυσικό περιβάλλον.
Το 2009, ένα χυτήριο έκλεισε αφού κατηγορήθηκε για τη δηλητηρίαση από μόλυβδο σχεδόν 1.000 παιδιών στη βόρεια επαρχία Σαανσί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις της ότι θα επιδείξει αυστηρότητα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες σε φτωχότερες περιοχές της χώρας, όπου οι τοπικές αρχές συχνά βασίζονται στους φόρους που εισπράττουν από την πολύ ρυπογόνα βιομηχανία.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση