GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετσι θα σφυρηλατηθεί η Δημοκρατική Αντιμνημονιακή Ενότητα

Γράφει ο Μαγια. Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση του παλλαϊκού μετώπου έγινε. Πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητοι αντιμνημονιακοί βουλευτές...

Γράφει ο Μαγια.

Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση του παλλαϊκού μετώπου έγινε. Πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητοι αντιμνημονιακοί βουλευτές, συλλογικότητες, κοινωνικοί φορείς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έδωσαν το «παρών» στην πρόσκληση που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων, αρχής γενομένης από την αποτροπή της εκποίησης της ΔΕΗ.
Το μαγικό σύνθημα δια στόματος Α. Τσίπρα: Να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν. «Μπορεί να διαφωνούμε στο πώς θα φτιάξουμε το σπίτι μας, αλλά όταν απ' έξω είναι μια μπουλντόζα και απειλεί να το κατεδαφίσει, τότε δεν έχει πολύ σημασία το πώς θέλουμε το σπίτι, αλλά να το σώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής -όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε- η πολυπόθητη δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού, προοδευτικού κοινωνικοπολιτικού μετώπου, στα πρότυπα του ΕΑΜ, για την απόκρουση της Μνημονιακής βαρβαρότητας και τη διάσωση της χώρας.
Ιδού, τι υπογράμμιζε ο μεγάλος παιδαγωγός, συγγραφέας και πολιτικός Δ. Γληνός, συντάκτης του ιδεολογικο-πολιτικού μανιφέστου του ΕΑΜ: «Ο αγώνας του λαού μας δεν μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να κατακτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό. Πρόκειται ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι ευτυχισμένη Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός που μας προβάλλεται σήμερα επιτακτικά όσο ποτέ. Στη μορφή του, ο σημερινός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι παλλαϊκός, ν’ αγκαλιάσει όλα τα στρώματα του λαού, και τον εργάτη και τον αστό και τον αγρότη και τον διανοούμενο. Ο σημερινός, λοιπόν, αγώνας που βγαίνει από τα πράγματα και την ψυχική διάθεση όλου του λαού, είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός και μόνο αν έτσι κατανοηθεί και οργανωθεί μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα…».
Η χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα μπορεί να συνιστά ένα βήμα, ωστόσο σηματοδοτεί ένα γιγάντιο άλμα για την κοινωνία, καθώς είναι ικανό να συμπαρασύρει κι άλλες δυνάμεις, αφού έτσι, ικανοποιείται το κοινό περί πολιτικής ανατροπής αίσθημα, πως «όλοι μαζί μπορούμε» να αποτινάξουμε τον Μνημονιακό εφιάλτη και να συμβάλλουμε στη δημοκρατική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας.
Είναι προφανές ότι, η Δημοκρατική Αντιμνημονιακή Ενότητα θα σφυρηλατηθεί και από σειρά παρόμοιων πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν για την αποτροπή της θερινής κυβερνητικής καταιγίδας. Ενώ, όπως εύστοχα συνέστησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λ. Κατσέλη, που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του «μετώπου ανατροπής», αντίστοιχες συναντήσεις πρέπει να διοργανωθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ώστε το αίτημα του παλλαικού μετώπου να γίνει υπόθεση και των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση