GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στο Ιράκ

Έως και 300 στρατιωτικούς συμβούλους θα στείλουν στο Ιράκ οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κατέστησε σαφές ότ...


Έως και 300 στρατιωτικούς συμβούλους θα στείλουν στο Ιράκ οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα πολιτικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, πρώτο μέλημα είναι να διασφαλιστεί η προστασία της πρεσβείας στη Βαγδάτη, καθώς και η βελτίωση της υπηρεσίας πληροφοριών, ώστε οι ΗΠΑ να έχουν καλύτερη εικόνα σχετικά με τις κινήσεις των τζιχαντιστών.
Εξετάζουν τις επιλογές τους οι ΗΠΑ

Επίσης, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι μέλημα της χώρας του είναι να υπάρχει συντονισμός με το Ιράκ σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που έχουν οι δύο πλευρές, ενώ για την στρατιωτική βοήθεια είπε πως οι Ιρακινοί θα ενισχυθούν με 300 αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους.
Ο Ομπάμα έκανε λόγο και για κινήσεις από την μεριά των ΗΠΑ και σε διπλωματικό επίπεδο, προαναγγέλλοντας ότι το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην περιοχή ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Σχετικά με τον πρωθυπουργό Μαλίκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «δεν είναι δουλειά μας να διαλέξουμε τον ηγέτη του Ιράκ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν βαθιές διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες. Είπαμε στον Μαλίκι ότι πρέπει να υπάρχει ατζέντα ώστε όλοι να προωθήσουν τις απόψεις τους μέσα από μία πολιτική διαδικασία».
Τέλος ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι δεν πρόκειται αμερικανικά στρατεύματα μάχης να πολεμήσουν στο Ιράκ ξανά. «Δεν έχουμε την ικανότητα να λύσουμε αυτό το πρόβλημα στέλνοντας χιλιάδες στρατιώτες», είπε.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση