GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ»!..

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη. Καταπέλτης ο Γιούργκεν Χάμπερμας κατά Ευρωπαίων «ηγετών»…   Ψύχραιμες καθαρές κουβέντες. Πεντακάθ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη.


Καταπέλτης ο Γιούργκεν Χάμπερμας
κατά Ευρωπαίων «ηγετών»… 

Ψύχραιμες καθαρές κουβέντες.
Πεντακάθαρες αλήθειες!
Ο παγκοσμίου κύρους Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας (όπως πάντα) δεν μασάει τα λόγια του.

Δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine»:

«Με διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν και παιχνίδια ισχύος, οι Ευρωπαίοι επικεφαλής αποδεικνύονται ανίκανοι να απελευθερωθούν από τη λογική της εξουσίας για να δώσουν στην Ευρώπη τις απαντήσεις που απαιτούνται την επομένη της ψήφου των Ευρωεκλογών».

Και προσθέτει:
«Για πρώτη φορά το Ευρωκοινοβούλιο δείχνει μία κάποια νομιμοποίηση –ακριβώς επειδή οι εχθροί της Ευρώπης πήραν ψήφους και έδρες ταράζοντας και ξυπνώντας τους υπνωτισμένους Ευρωπαϊστές- και έτσι ίσως να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Αναρωτιέμαι, όμως, σε πια πλευρά βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να στηρίξει το δικό του υποψήφιο ενώ την ίδια στιγμή έχει στις τάξεις του πρόσωπα όπως ο Όρμπαν και ο Μπερλουσκόνι».

Σύμφωνα με τον Γερμανό φιλόσοφο:
«Η Άγκελα Μέρκελ θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της όπως είχαν κάνει πριν από αυτήν Αντενάουερ, Σμιτ, Κολ.
Πρέπει να σταματήσουμε να ΑΣΚΟΥΜΕ αυτήν την ημιηγεμονική εξουσία που μας παρασύρει σε παλαιότερες γερμανικές συμπεριφορές. Ή μας είναι αδιάφορα τα αποτελέσματα στις άλλες χώρες;»

Και αποκαλύπτει:
«Ας μην κρυβόμαστε. Οι Ευρωπαϊστές είναι λίγοι στη γερμανική κυβέρνηση. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του SPD) είναι ο μοναδικός που έχει αίσθηση του ιστορικού γεγονότος ότι άνοιξε ένα παράθυρο κατά της λιτότητας και ο μοναδικός που κοιτάζει προς το Παρίσι για να μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή ισορροπία».

Εξηγεί:
«Πιθανότατα, μόνο μία πολιτική στροφή στην Ευρώπη –αυτή που αναμέναμε από τον Ολάντ- θα μπορούσε να αποκαταστήσει την τάξη».

Και καταλήγει:
«Ο λαϊκισμός Αριστεράς και Δεξιάς επιβάλλει να περάσουμε από  τον ελιτισμό σε ένα σύστημα συμμετοχής των πολιτών.
Το νέο Ευρωκοινοβούλιο είναι χωρισμένο ανάμεσα στους θιασώτες της ολοκλήρωσης και εκείνους που επιθυμούν τη διάλυση των ευρωπαικών θεσμών. Και πως απαντούν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων; Κλείνουν τα στεγανά του πλοίου για να υπερασπιστούν τις εξουσίες τους(!!!)»

2 σχόλια

  1. Κοπρόσκυλα πολιτικοί μετατρέψατε τον περίφανο Ελληνικό λαό σε καταθλιπτικό, δυστυχισμένο, ζητιάνο και περίγελως του κόσμου. Τώρα θα τον ελαφρύνετε φορολογικά!!!!!!
    Η κατάρα του θα βαραίνει εσάς και τα παιδιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άφωνος τη προσπάθεια "εξαγοράς" αντιμνημονιακών βουλευτών από τη ΝΔ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα, άνθρωποι που εκλέχτηκαν από ανθρώπους- ψηφοφόρους αντιμνημονιακούς, να σύρονται παρασκηνιακά να στηρίζουν τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, δηλαδή να "μαχαιρώνουν" πισώπλατα όσους τους ψήφισαν και τους έστειλαν στη Βουλή για να πολεμήσουν το ΔΝΤ και το μνημόνιο, την εξαθλίωση των Ελλήνων. Κι αντί να παραδώσουν την έδρα τους, παραμένουν για να στηρίξουν, πάλι ερήμην του ελληνικού λαού, τη συγκυβέρνηση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1965, και οι Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες βλέπουν την Ιστορία να επαναλαμβάνεται. Αλλά τα τότε πολιτικά κόμματα είχαν αποκαλύψει το πολιτικό παιχνίδι και ο κόσμος ήταν στους δρόμους. Τώρα, η αντιπολίτευση, πάλι είναι έρμαιο αντιδημοκρατικών πρακτικών.

    Διαλύουν τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ, ίσως και το Ποτάμι ( κόμμα μιας χρήσης για τις ευρωεκλογές ) για να κρατούν αιώνια την εξουσία, με τα παράκεντρα εξουσίας. Υπάρχει, όμως, και Θεός που βλέπει την αδικία και όλα αυτά εις βάρος του λαού... Το άδικο δεν ευλογείται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση