GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Γιούνκερ δεν είναι ο μόνος υποψήφιος»

Χρειάζεται να γίνει μια πολιτική συζήτηση για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε σήμ...


Χρειάζεται να γίνει μια πολιτική συζήτηση για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, υπογραμμίζοντας ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν είναι ο μόνος υποψήφιος.
Ο Γιούνκερ, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, είναι ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις Ευρωεκλογές της περασμένης εβδομάδας.
Ωστόσο ο Ρέντσι, το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου εξασφάλισε ποσοστό άνω του 40% στις Ευρωεκλογές στην Ιταλία, σημείωσε σε σημερινή του ομιλία σε οικονομική διάσκεψη στην πόλη Τρέντο στην βόρεια Ιταλία ότι ο Γιούνκερ δεν έχει καμία εγγυημένη πλειοψηφία και κανένα αυτόματο δικαίωμα για την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν.
"Ο Γιούνκερ είναι “ένα” όνομα για την Επιτροπή, αλλά δεν είναι “το” όνομα", σημείωσε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να επικεντρωθούν τώρα στην πολιτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρά στο ποιος θα πρέπει να αναλάβει και ποια θέση.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιλέγεται από τους ηγέτες της ΕΕ, αλλά πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο σημείωσαν άνοδο οι ευρωσκεπτικιστές στις Ευρωεκλογές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Αηδία, μπόχα, βρώμα, δυσωδία.

    Εξωθεσμικά κέντρα προσπαθούν να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ ( και δημιούργησαν το Ποτάμι ) για να στηρίξουν το ΔΝΤ, το μνημόνιο και ωθούν "ανεξάρτητους" βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο για να μην πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ- Ελιάς.

    Τα γεγονότα θυμίζουν σκηνικό 1965, αλλά οι νεώτεροι δεν είχαν φανταστεί τέτοιο σκηνικό. Παράκεντρα εξουσίας αφού επέβαλλαν δοτούς "πρωθυπουργούς και υπουργούς", σύμφωνα με την επίσημη παραδοχή από επίσημα χείλη, τώρα προσπαθούν να κρατήσουν τα πρόσωπα αυτά στη κυβέρνηση και να οδηγήσουν αντιμνημονιακούς βουλευτές σε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ από τις ιδέες τους και, εν καιρώ, να ψηφίσουν τον πρόεδρο που θα προτείνουν ΝΔ και Ελιά.

    Έτσι μεθόδευσαν άγριο πόλεμο λάσπης, συκοφαντιών, υπονόμευσης των ΑΝΕΛ και της μη μνημονιακής ΔΗΜΑΡ, με βοήθεια από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ( που στήριξαν με λύσσα ΝΔ και Ελιά και Ποτάμι στις ευρωεκλογές, χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας ),και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους. Μέσω στημένων εκπομπών και μεγαλοδημοσιογράφων προσπαθούν να παρασύρουν "ανεξάρτητους" βουλευτές και να τους οδηγήσουν πίσω στα μαντριά, για να σωθεί το μνημόνιο, το ΔΝΤ, τα χαράτσια, οι φόροι και όλα όσα σχεδιάζουν ερήμην του ελληνικού λαού. Ας τους καμαρώσουν όσοι ψήφισαν ΝΔ, Ελιά και Ποτάμι αυτές τις εκλογές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση