GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτρα περιορισμού δαπανών και καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κύπρο

Το υπουργικό συμβούλιο πήρε αποφάσεις στη σημερινή συνεδρία του τόσο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών όσο και για.. καταπολ...



Το υπουργικό συμβούλιο πήρε αποφάσεις στη σημερινή συνεδρία του τόσο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών όσο και για.. καταπολέμηση των κρουσμάτων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.

Με βάση τις αποφάσεις που λήφθηκαν, περιορίζεται κατά πολύ ο αριθμός και η χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων στις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι μόνοι αξιωματούχοι οι οποίοι θα έχουν συνεχώς και σε πλήρη χρήση υπηρεσιακά αυτοκίνητα θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο γενικός εισαγγελέας και ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίας του υπουργικού, παρουσία και του γενικού ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ζήτησε από τους υπουργούς να μην κλείσουν οποιαδήποτε υπόθεση εάν πρώτα δεν διερευνηθεί πλήρως και εάν δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του γενικού εισαγγελέα.

Κατά την παρουσία του κ. Μιχαηλίδη στη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Υπουργικό Συμβούλιο τον εξουσιοδοτούν να είναι «ακόμα πιο αυστηρός» κατά την άσκηση των καθηκόντων του και πως θα υπάρχει μηδενική ανοχή προς οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τυχόν οικονομικά σκάνδαλα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον γενικό ελεγκτή να είναι αυστηρότατος στους ελέγχους του, καθώς και σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που γίνονται και οι οποίες στη συνέχεια τεκμηριώνονται. Τον διαβεβαίωσε ότι ουδείς υπουργός θα δεχθεί να κλείσει οποιοσδήποτε φάκελος διερεύνησης αν δεν εξαντληθεί σε βάθος η οποιαδήποτε καταγγελία προέρχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα παράσχουν κάθε στήριξη στον γΓενικό ελεγκτή, σημειώνοντας ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για στήριξη του έργου του.

«Δεν θα δεχθώ να κουκουλωθεί καμιά υπόθεση, δεν θα δεχθώ να κλείσει κανένας φάκελος, καμιά υπόθεση και υφιστάμενες εκκρεμότητες» είπε ο Ν. Αναστασιάδης.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί οι έλεγχοι είτε πρόκειται για αγορά υπηρεσιών είτε φαρμάκων και άλλων αναλωσίμων για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση