GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Γιατί η Ρόδος δεν έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρόωρων;”

Καθημερινά διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε ότι πραγματοποιούνται αεροδιακομιδές ατόμων από τα νησιά της Περιφέρειας προς τα...




Καθημερινά διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε ότι πραγματοποιούνται αεροδιακομιδές ατόμων από τα νησιά της Περιφέρειας προς τα...

νοσοκομεία της Αθήνας ή του Ηρακλείου Κρήτης.

Σίγουρα αξίζουν τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη όλων μας οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας και του ΕΚΑΒ που προσπαθούν να σώσουν το πολυτιμότερο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή.

Κάποιες φορές όμως αυτό δεν αρκεί με συνέπεια να έχουμε θανάτους ή χρόνια προβλήματα υγείας.
Οι…αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας έχουν πραγματοποιήσει ποτέ έστω και από οικονομικής άποψης, πόσο πιο οικονομικά θα ήταν το να ιδρυθεί π.χ. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρόωρων στο Νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο εξυπηρετεί όλο το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων ?
Πόσες ζωές (που είναι και το σημαντικότερο) μικρών παιδιών και μωρών θα είχαν σωθεί αφού θα αντιμετωπιζόταν άμεσα το πρόβλημα τους ?

Τόσα και τόσα εκατομμύρια ευρώ που εισπράττονται από την Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά, γιατί δεν επιστρέφονται έστω ένα μέρος των χρημάτων σε υποδομές υγείας, τουρισμού και ανάπτυξης ?
Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία και σαν τέτοιο πρέπει να το βλέπουμε και όχι σαν απλούς αριθμούς της καθημερινότητας και της επικαιρότητας.

Διαβάστε τα αναπάντητα γιατί και την οργή μίας μητέρας που το παιδί της έπαθε εγκεφαλική παράλυση επειδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί το αγγελούδι της στην Αθήνα :
“Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ή Ρόδος που είναι κοσμοπολίτικο νήσι και δέχεται εδώ και χρόνια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δεν αξιώθηκε ποτέ να έχει ένα νοσοκομείο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά και πρέπει όλα τα παιδιά να πηγαίνουν Αθήνα ή Κρήτη?
Επιτρέπεται το νοσοκομείο της Ρόδου να μην έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) πρόωρων και να αναγκάζοντε τα μωρά και ο γονείς να ταλαπωριούντε με το να μεταφέροντε με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (και ευτυχώς και μπράβο στους πιλότους) στην Αθήνα και στην Κρήτη? Ήμαρτον, ήμαρτον, ήμαρτον.

Δεν συγκινείται κανείς? Ολόκληρη Ρόδος που εξυπηρετεί τόσα νησιά. Σε ποια δεκαετία ζούμε?
Ας απαιτήσει κανείς τίποτα, τέλος πάντως!!! ΄Τόσοι ικανοί ιατροί, και επιστήμονες υπάρχουν.
Μπράβο στους Κρητικούς που απαιτήσανε και καταφέρανε να έχουν Νοσοκομείο με Μ.Ε.Θ. πρόωρων και μάλιστα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Ας απαιτήσει λοιπόν κάποιος για την Ρόδο μας και τα νησιά μας κάτι αντίστοιχο. Είμαι παθών και δεν θέλω κανένας άλλος γονιός να περάσει αυτά που πέρασα.

Το αποτέλεσμα με το να μεταφερθεί το παιδί μου στην Αθήνα λόγω προωρότητας και αναπνευστικής δυσχέρειας είναι να έχω ένα αγγελούδι με εγκεφαλική παράλυση επειδή το νησί μου δεν έχει Μ.Ε.Θ.. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και μου έπαθε ανακοπή μέσα στο αεροπλάνο.

Έλεος, έλεος, κάντε κάτι για όλους τους κατοίκους της Ρόδου και των νησιών.
Οι ιατροί του νοσοκομείου και το προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες…..”. (Κ.Γ.)

allaksogolies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση