GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντί προγραμμάτων , προσχηματικά πρόσημα (!)

Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου) Τι πρόγραμμα, τι πρόσημο, το ίδιο – λένε- κάνει (;). Αναχαράζει το π...



Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Τι πρόγραμμα, τι πρόσημο, το ίδιο – λένε- κάνει (;).
Αναχαράζει το πόπολο, ό,τι το κόμμα του του δίνει.
Μαγαρισιές καθένας τους στο πέρασμά του αφήνει:
Προσήμανση: Η Δημοκρατία παρακμάζει. Ο ελληνισμός φθίνει!
Προγράμματα ξεκάθαρα / συγκεκριμένα δεν διαθέτουν τα κόμματα του Κ.Δ.Πολιτεύματός μας. Επομένως δεν έχουν –ουσιαστικά – ταυτότητα.
Έχουν όμως … πρόσημα («Π»): Δεξιά, Ακροδεξιά, Αριστερά, Ακροαριστερά, Προοδευτικά, Κεντροδεξιά, Κεντροαριστερά, ελαιοβριθή, κ.ο.κ.
Το κομματικό «Π» αποτελεί ένα είδος εκλογικού /πολιτικού διαβατηρίου κάθε σχηματισμού / παράταξης. Είναι δε θετικό (+) ή αρνητικό (-) όχι ανάλογα με τις θέσεις/ προτάσεις ή πεπραγμένα εκάστου, αλλά σύμφωνα με το τι πιστεύουν – και προβάλλουν – οι … αντίπαλοί του (!...).

Το σύν + ή το πλήν – κολλάει σαν ταμπέλα, (ή ρετσινιά) και μένει.
Π.χ οι Αριστεροί (Σ.Σ Περιέργως μέχρι τα ακραία αριστερά στοιχεία) (αυτο) διαφημίζονται ως: ευαίσθητοι, προοδευτικοί και Δημοκράτες. Σε αντίθεση με τους Δεξιούς που είναι καπιταλιστές, εκμεταλλευτές και ανάλγητοι.

Πολλά και τα αντίστροφα – γελοία εν πολλοίς – παραδείγματα / ισχυρισμοί.
Τι όμως ποσημαίνουν / προμηνύουν / αποκαλύπτουν τα «Π» που κυριαρχούν; Προμηνύουν / προαναγγέλουν την κομματική υποκρισία, την παραπλάνηση, την απουσία προγραμμάτων, την αποφυγή δεσμεύσεων. Είναι προμήνυμα / προανάγγελμα το «Π» για κάθε – μετεκλογική αθέτηση / ακύρωση υποσχέσεων.
Αποτελούν: προσχήματα.

Δυστυχώς δεν εκλέγουμε κόμματα, αλλά … πρόσημα (!...).
Έτσι, προσημειώνουμε (με τα «Π») τις εκλογές, αλλά και τις μετέπειτα διαδικασίες, συνεργασίες, συμπλεύσεις, συνκυβερνήσεις.

Δεν συμπίπτουν τα – ανύπαρκτα – προγράμματα, αλλά τα «Π» (!..).
Η … προσημείωση προσήμων, λειτουργεί αρνητικά και αντ’ αυτών (των ουσιαστικών προγραμματικών συγκλίσεων).
Υ.Γ Τα «Π» αποτελούν «τροφή» για μηρυκασμό των υποζυγίων, την οποία αφειδώς και διαχρονικώς χορηγούν κάποιοι πονηροί υποκριτές εξουσιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση