GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε απολογία ο πρώην ΓΓ εξοπλισμών, Σπ. Τραυλός επί Παπαντωνίου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου "αγγίζει" η έρευνα για την υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς οι ανακριτές διαφ...

Τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου "αγγίζει" η έρευνα για την υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς οι ανακριτές διαφθοράς κάλεσαν σε απολογία για τις 11 Ιουλίου, τον γενικό γραμματέα εξοπλισμών επί υπουργίας, του, Σπύρο Τραυλό. Ο κ. Τραυλός εγκαλείται για την υπογραφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων άνω των 72 εκατ. ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων, τα οποία έμειναν ανεκτέλεστα. Οι ανακριτές τον καλούν να απολογηθεί για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.
Σύμφωνα με πολυσέλιδη συμπληρωματική αναφορά του ΣΔΟΕ, αντισταθμιστικά έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις των υποβρυχίων, δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Πρόκειται για κατασκευή υποβρυχίων τύπου 214 και 209, για τα οποία οι κύριες συμβάσεις είχαν υπογραφεί το 2000 και 2002, βάζοντας στο κάδρο και την περίοδο υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.
Η πρώτη σύμβαση, του 2000, αφορά την περίοδο Σμπώκου-Τσιχατζόπουλου-Σωτήρη Εμμανουήλ και σε αυτή προβλέπονταν έργα ύψους 281.838.305 ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα "Το ανεκτέλεστο έργο των προγραμμάτων της Σύμβασης Α/Ω με αριθμό 08/2000, ανέρχεται στα 239.998.675 ευρώ (σε σύνολο: 281.838.305 ευρώ)".
Η δεύτερη σύμβαση, του 2002, αφορά στην ανάθεση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα Ελληνικά Ναυπηγεία, τον εκσυγχρονισμό και τη γενική επισκευή 3+1 υποβρυχίων κλάσεως Ποσειδών τύπου 209, αντί 826.173.947 ευρώ. Η συγκεκριμένη σύμβαση φέρει την υπογραφή του Σπύρου Τραυλού του λογαριασμό του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΕ και του Σωτήρη Εμμανουήλ για λογαριασμό των Ελληνικών Ναυπηγείων. Το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι το ανεκτέλεστο έργο της επίμαχης σύμβασης ανερχόταν στα 72.654.175 ευρώ.
Οι δικαστικές αρχές έχουν προχωρήσει και στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, αναζητώντας τα χρήματα από τα έργα που δεν έγιναν ποτέ και την πορεία που ακολούθησαν, καταλήγοντας πιθανόν ως μίζες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση