GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με «νίκη» της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκλεισε η υπόθεση της διαδοχής του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαν...


Με «νίκη» της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκλεισε η υπόθεση της διαδοχής του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.
Νέος επικεφαλής στην πλουσιότερη μητρόπολη της Ελλάδας αναλαμβάνει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, ο οποίος στηρίχθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας Ιερώνυμο, του οποίου είναι και στενός συνεργάτης. Ο κ. Μάξιμος έλαβε 46 ψήφους έναντι 16 ψήφων του αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού, την υποψηφιότητα του οποίου υποστήριζε το Φανάρι μολονότι σε ανακοίνωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε μιλήσει μόνο για ευχή και όχι για παεμβαση υπέρ του συγκεκριμένου ιερωμένου.
Το θέμα μάλιστα είχε φτάσει μέχρι τη Βουλή όπου με παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε προτείνει η διαχείριση των κληροδοτημάτων -που σήμερα γίνεται από τον εκάστοτε Μητροπολίτη της πρωτεύουσας της Ηπείρου- να περάσει στον έλεγχο της πολιτείας.
Παράλληλα νέος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου Τιμόθεος Άνθης ενώ από την Ιεραρχία πληρώθηκαν επίσης τα κενά στη μητρόπολη Φωκίδας και τη μητρόπολη Ελασσόνας.
Τα βιογραφικά των νέων μητροπολιτών

Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από Έλληνες μετανάστες. Το 1988, μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές και με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.
Στις 30 Δεκεμβρίου 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και το 2011 ανέλαβε πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο έως τώρα επίσκοπος Αμβρούσης Θεόκτιστος που εξελέγη μητροπολίτης Φωκίδος, γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1950. Έχει σπουδάσει Θεολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε επί 25 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής Θρησκευτικών.
Στη μητροπολιτική έδρα της Ελασσόνας θα βρίσκεται πλέον ο αρχιμανδρίτης Χαρίτωνας Τούμπας, ο οποίος γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ.
Ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1964 και έχει πτυχία Λογιστικής, Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Θεολογίας, καθώς και μάστερ Θεολογίας στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής 2003.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Αυτή η φάτσα παραπέμπει σε μεταμόρφωση του Εωσφόρου. Ποια η διαφορά θα μου πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση