GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να πώς συμπεριφέρονται οι σωστοί άντρες!

Την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του Ελιοτ Ρότζερ, του νεαρού φοιτητή που σκότωσε 6 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει, βρήκαν το μανιφέ...


Την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του Ελιοτ Ρότζερ, του νεαρού φοιτητή που σκότωσε 6 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει, βρήκαν το μανιφέστο των 140 σελίδων που τους είχε αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το κείμενο της φρίκης περιέγραφε λεπτομερώς τα σχέδιά του για τις δολοφονίες που σκόπευε να κάνει, την αυτοκτονία του αλλά και τις σκοτεινές πλευρές του χαρακτήρα του. Στο Youtube είχε επίσης αναρτήσει το τελευταίο του ανατριχιαστικό βίντεο που περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τι θα συνέβαινε σε λίγη ώρα. Οι δυο γονείς όρμησαν έξω από το σπίτι και προσπάθησαν να φτάσουν εγκαίρως στο σημείο όπου αναφέρονταν ως σκηνικό της τραγωδίας που επρόκειτο να εξελιχθεί. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασαν…
Ο Ρότζερ, γιος γνωστού σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, σκότωσε συνολικά 6 ανθρώπους στην Καλιφόρνια και μετά αυτοκτόνησε ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει. Μάρτυρες, φίλοι και γνωστοί της οικογένειας αναφέρουν ότι ο Ρότζερ επιδείκνυε επί χρόνια αλλόκοτη και ύποπτη συμπεριφορά. Δεν ήθελε να συμμετέχει σε δραστηριότητες με τους συνομηλίκους του, ήταν νευρικό και κλεισμένο στον εαυτό του παιδί.
Την Παρασκευή, λίγη ώρα πριν το μακελειό, ο Έλιοτ πλησίασε σε πιτσαρία κοντά στο σπίτι του, στάθηκε στην είσοδο και κοιτούσε επίμονα μια κοπέλα που βρισκόταν στο εσωτερικό της κουζίνας. «Τον ρώτησα επανειλημμένως αν χρειάζεται βοήθεια. Δεν απαντούσε, αλλά μόνο με κοίταζε», είπε αργότερα η υπάλληλος. Επί τρία χρόνια σχεδίαζε την «Ημέρα της Εκδίκησης», όπως την αποκαλεί στο μανιφέστο του. Οι διαρκείς ερωτικές απορρίψεις ήταν αυτό που γέννησε έναν μισογύνη δολοφόνο; Μερικοί ρίχνουν το φταίξιμο στους γονείς για μειωμένα αντανακλαστικά και ελλειπή αντίληψη.
Υπάρχει μια ομάδα «ακτιβιστών» που ονομάζεται Men’s Rights Activist της οποίας ο νεαρός ήταν μέλος. Αυτή η ομάδα βρίσκεται εδώ και μέρες στο στόχαστρο και θεωρείται ύποπτη για τα διδάγματά και τις αντιλήψεις περί φεμινισμού και δικαιωμάτων των γυναικών.
Το #YesAllWomen κατάφερε να ξεπεράσει τις 1 εκατ. αναφορές και να ανοίξει τη συζήτηση για τη βία και τη φριχτή αντίληψη που θέλει τους άντρες να πρέπει να παίρνουν αυτό που ζητάνε και τις γυναίκες να εκτελούν και να υποτάσσονται. Αυτοί είναι τριάντα πολύ διαφορετικοί άντρες που στα χέρια τους κρατάνε τριάντα πολύ σημαντικά για τη σημερινή κοινωνία μηνύματα.

1 σχόλιο

  1. Συνάνθρωποι διαβάστε εδώ:
    http://press-gr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_2887.html
    Βγαίνει ο θεός στον τρούλο της εκκλησιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση