GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφυλάκιση με αυστηρούς όρους προτείνει ο εισαγγελέας για τον Λαυρεντιάδη, αλλά θα παραμείνει μέσα...

Η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη θα κρατήσει, όπως φαίνεται, προσωρινά κρατούμενο το Λ...



Η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη θα κρατήσει, όπως φαίνεται, προσωρινά κρατούμενο το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Και αυτό γιατί λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης του προφυλακισμένου επιχειρηματία για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.

Ήδη ο εισαγγελέας πρότεινε την αποφυλάκισή του για την υπόθεση αυτή με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα προτείνει: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου,απαγόρευση μετακίνησης πέραν των ορίων του Ν. Αττικής, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του. Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρατούνται για την ίδια υπόθεση δηλαδή τους Δημ. Σαραμαντη, Αντώνη Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαραγδα Λιαρμακοπουλου η πρόταση του εισαγγελέα είναι να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Ακόμη και με τη λήξη πάντως του 18μηνου, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν πρόκειται να ...απολαύσει την ελευθερία του, καθώς έχει κριθεί προφυλακιστέος και για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδακη τον Ιούνιο του 1012.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται να συντόνιζε με το κινητό του τηλέφωνο την απόπειρα δολοφονίας, και να διέταξε την αποστολή του πακέτου-βόμβα που έφτασε τις πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου του 2012 στο σπίτι του επιχειρηματία, στη Βουλιαγμένη. Ο επιχειρηματίας το παρέλαβε από υπάλληλο ανθοπωλείου και μαζί υπήρχε ένα δέμα σε συσκευασία δώρου, μ' ένα λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του, με πέντε μόνο λέξεις: «Από έναν παλιό σου φίλο». Όταν τελικά ο 43χρονος μπήκε στο σπίτι του κι άνοιξε το μεταλλικό κουτί, η χειροβομβίδα εξερράγη.

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Ανδριαδάκη στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα. Για πολλούς μήνες, ο ξενοδόχος έμεινε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε απανωτές εγχειρήσεις, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων στα κάτω άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση