GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πλήρη εγκατάλειψη το αρχοντικό Γκωλέτση στα Ιωάννινα [photos]

Μπορεί τα Γιάννενα πέρυσι να γιόρτασαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τα 100 χρόνια ελευθερίας τους, όμως σήμερα υπάρχουν π...



Μπορεί τα Γιάννενα πέρυσι να γιόρτασαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τα 100 χρόνια ελευθερίας τους, όμως σήμερα υπάρχουν πολλά μνημεία, όπου η πολιτιστική ταυτότητα της πόλης προσβάλλεται βάναυσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων αναφέρουμε αποτελεί το αρχοντικό Γκωλέτση στην οδό Φώτου Τζαβέλλα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, το οποίο λόγω της παντελούς αδιαφορίας των τοπικών φορέων οδηγείται μέρα με τη μέρα στη λήθη και την αδυσώπητη φθορά του χρόνου!
Το γνωστό αρχιτεκτονικό μνημείο με τους κεραμιδί τοίχους στο οποίο κάποτε στεγαζόταν το Γαλλικό Προξενείο της πόλης, σήμερα είναι πνιγμένο στα χόρτα, τους κισσούς και την πυκνή βλάστηση που καλύπτουν όχι μόνο το κτίριο αλλά και ολόκληρο τον περιβάλλοντα χώρο.
Επειδή με ευχολόγια λύσεις δεν έρχονται, καλό θα ήταν να μας πει κάποιος ανευθυνο-υπεύθυνος στην πόλη, εάν έχει προγραμματιστεί κάποια παρέμβαση, ώστε να αρχικά να αποκατασταθει το αρχοντικό και στη συνέχεια να αναδειχθεί, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα μόνιμο μνημείο αρχιτεκτονικής αλλά και ιστορικής αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση