GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Spam με θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014

Με ένα τέτοιο παγκόσμιο γεγονός όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, δεν είναι αποτελεί κατάπληξη ότι οι spammers προσπαθούν...


Με ένα τέτοιο παγκόσμιο γεγονός όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, δεν είναι αποτελεί κατάπληξη ότι οι spammers προσπαθούν να επωφεληθούν από τους αφελείς με τη χρήση ορισμένων ελκυστικών παγίδων για να πάρουν στα χέρια τους κάποια χρήματα.

Ο Andrew Conway της Cloudmark παρουσίασε ένα δείγμα email που προέρχεται από απατεώνες. Αυτό το είδος της απάτης συμβαίνει όταν το θύμα καλείται να δώσει μια μικρή αμοιβή, με την υπόσχεση αποκόμισης ενός μεγαλύτερου χρηματικού ποσού.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι ένα παλιό σύστημα πριν από το διαδίκτυο και έχει αντισταθεί στη δοκιμασία του χρόνου με την προσαρμογή στο ψηφιακό περιβάλλον.

Το δείγμα που έχει ανακαλύψει η Cloudmark ενημερώνει το θύμα ότι η διεύθυνσή του, επιλέχθηκε ως νικητήρια των συνολικά δύο εκατομμυρίων GBP ως αποτέλεσμα της κλήρωσης FIFA 2014 World Cup.

Το ψεύτικο μήνυμα συνεχίζει αναφέροντας ότι μόνο τρεις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιλέχθηκαν και ότι διοργανωτής της ενέργειας είναι η FIFA σε συνεργασία με το Gmail/AOL! Inc. και για την κλήρωση χρησιμοποιήθηκε το Σύστημα Τυχαίας Ηλεκτρονικής Επιλογής (ERSS).

Αυτόκλητα μηνύματα που δεν ρυθμίζονται από τους νόμους με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να φτάσουν πολύ εύκολα στα inbox του χρήστη. Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν anti-spam νόμοι και τα εισερχόμενα “βομβαρδίζονται συνεχώς με ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την εμπορία όλων των ειδών.”

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση