GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν χάνουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ οι εκπρόθεσμοι φορολογούμενοι

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως η υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων δεν θα συνοδεύεται με την απώλεια του ...


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως η υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων δεν θα συνοδεύεται με την απώλεια του αφορολογήτου (έκπτωση μέσω αποδείξεων έως 2.100 ευρώ άρα και έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ), αλλά με επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις (100 ευρώ και 1% επί του φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του).
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014.
Με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις).
Κατά τα άλλα, διατηρούνται σε ισχύ οι κείμενες διατάξεις».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση