GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σφυρί για 400 εκατομμύρια το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική

Οι παλιοί λένε ότι στο «Πόρτο Καρράς» τριγυρίζει ακόμη το φάντασμα του εφοπλιστή Γιάννη Καρρά και όσο τρελό κι αν ακούγεται αυ...



Οι παλιοί λένε ότι στο «Πόρτο Καρράς» τριγυρίζει ακόμη το φάντασμα του εφοπλιστή Γιάννη Καρρά και όσο τρελό κι αν ακούγεται αυτό, κάποιοι το πιστεύουν...

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ζούσε σήμερα ο άνθρωπος που έστησε το μυθικό ξενοδοχείο, μάλλον θα θλιβόταν με την κατάσταση που επικρατεί στο resort της Χαλκιδικής, το οποίο απέκτησε η οικογένεια Στέγγου στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Αυτές τις ημέρες οι Στέγγοι σύμφωνα με το παρασκήνιο αναζητούν εναγωνίως, πρωτίστως έναν αγοραστή και δευτερευόντως επενδυτή για το ξενοδοχειακό τους συγκρότημα, που διατηρεί ακόμη ψήγματα του ενδόξου παρελθόντος του.

Η Hines, που δείχνει ενδιαφέρον αρχικά ως επενδυτής δεν έκανε όπως λένε οι πληροφορίες μέσα από το περιβάλλον της οικογένειας την πρόταση που θα επιθυμούσαν διακαώς οι Στέγγοι. Να πουλήσουν δηλαδή με ένα αντίτιμο κοντά στα 400.000.000 ευρώ το «Πόρτο Καρράς», ποσό που θα δώσει μια τεράστια οικονομική ανάσα στον όμιλό τους. Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι διενεργούνται συνομιλίες με περισσότερους φορείς που δραστηριοποιούνται στη σχετική αγορά, μεταξύ των οποίων και με το επενδυτικό κεφάλαιο ακινήτων Hines, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.
Γαλαζοαίματοι, stars και κροίσοι.

Ο Γιάννης Καρράς αγόρασε την έκταση και έφτιαξε το «Πόρτο Καρράς», ενώ δημιούργησε το πρώτο και μοναδικό για τη Βόρειο Ελλάδα γήπεδο γκολφ.

Η αίγλη που απέκτησε το συγκρότημα συγκέντρωσε μεγάλα ονόματα. Η βασίλισσα της Ολλανδίας Τζουλιάνα, ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο γιος του Αγά Χαν, ο Σταύρος Νιάρχος, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο Φρανσουά Μιτεράν, η Μαργκότ Φοντέιν, η Τζόαν Μπαέζ, η Φιόνα Φον Τίσεν, οι Ροκφέλερ, ο Αλβέρτος του Μονακό, και ο Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν ήταν κάποιοι από τις διασημότητες που φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο.

Ο κοσμοπολίτης Καρράς ζούσε στη Βρετανία, είχε σπίτι στη Νέα Υόρκη, απολάμβανε διακοπές στην Ελβετία κάθε χειμώνα, και κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο το καλοκαίρι. Φορώντας πάντα το αγαπημένο του κόκκινο σκουφί, συνήθιζε να οδηγεί ο ίδιος το περίφημο σκάφος του, την «Καρίτα», ακόμα και με άσχημους καιρούς, ενώ τα καλοκαίρια έδιναν το παρόν στο συγκρότημα όλοι οι εστέτ της Θεσσαλονίκης. Πολλοί από αυτούς διατηρούσαν καμπάνα στο Village Inn ή έδεναν όλο το καλοκαίρι το κότερο τους στην μαρίνα. Η Λένα Εμφιετζόγλου, η Κατερίνα Βελλίδη η Μυρτώ Τσουκαλά, ο Στέλιος Μπουτάρης και ο Πέτρος Κόφας ήταν μερικοί από όσουν έκαναν τον περίπατό τους στην προκυμαία, σε εποχές που δυστυχώς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση