GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητείται λύση για τα αναδρομικά των δικαστικών αποφάσεων

Μέσα στη χρονιά και παράλληλα με τη σύνταξη του νέου κρατικού προϋπολογισμού θα αναζητήσει λύση η κυβέρνηση, για να καλύψει το κόστο...


Μέσα στη χρονιά και παράλληλα με τη σύνταξη του νέου κρατικού προϋπολογισμού θα αναζητήσει λύση η κυβέρνηση, για να καλύψει το κόστος των δικαστικών αποφάσεων.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει συνολικά το θέμα, χωρίς να προδικάζει τι θα ισχύσει στην μία ή στην άλλη περίπτωση.
Πάντως, εκτός από τα ειδικά μισθολόγια, συνεχίζουν να εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις από το ΣτΕ που αφορούν σε «επανορθώσεις» όπως για το επίδομα βιβλιοθήκης των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ, καθώς και για το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής που χορηγείται στους αποσπώμενους στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαστικούς λειτουργούς.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο παράγοντα, «θα αναληφθεί, προφανώς φέτος, κυβερνητική πρωτοβουλία για το σύνολο των αποφάσεων, καθώς άπτονται της εισοδηματικής πολιτικής». Οι όποιες αποφάσεις, θα ληφθούν σε συνεργασία με την Τρόικα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, αλλά και των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό 2015 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, οι οποίες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.
Σημειώνεται, ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 3052/2002, που προβλέπει τη φορολόγηση της αποζημίωσης για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και την κάλυψη δαπανών για συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια για τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ. Σε συνδυασμό δε, με τις αποφάσεις για τους δικαστικούς και τους ένστολους, υπάρχουν πληροφορίες ότι το νέο δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται ενδέχεται να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση