GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας

Αντισυνταγματάρχης Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης», «Κίτρινος Άνεμος» Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsika...

Αντισυνταγματάρχης Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης», «Κίτρινος Άνεμος»
Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρόσφατη συνεδρίασή τους κι ενώ μαίνεται η γενοκτονία στη Γάζα, αποφάσισαν -πέρα από το...
να στηρίξουν την εθνοκάθαρση των ισραηλινών στη Γάζα και να ζητήσουν τον αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης- να σκληρύνουν τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, προσθέτοντας νέες εταιρίες και πρόσωπα στα μέτρα εμπάργκο και κατάσχεσης κεφαλαίων Σύριων πολιτών στην Ευρώπη. Μέτρα ανάλογα μ’ αυτά που έχουν επιβάλει και στη Ρωσία.
Αυτούς εξοπλίζει, χρηματοδοτεί, στηρίζει πολιτικά η Ε.Ε. για να "εκδημοκρατίσουν" την Συρία...
Κι όλα αυτά… λίγες ώρες πριν η αρεστή σ’ αυτούς αντίσταση στο «δικτατορικό» καθεστώς της Συρίας κρεμάει τα κεφάλια των αποκεφαλισμένων Σύριων στρατιωτών.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ήδη από το 2012 έχει απελάσει –απέλαση, στη διεθνή διπλωματία είναι πράξη εχθρική και εφαρμόζεται σε χώρες που απειλούν την κυριαρχία μια χώρας, σε περιόδους πολέμου- από την πατρίδα μας την πρέσβειρα της Συρίας, με υπουργό των Εξωτερικών τον Δ. Αβραμόπουλο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος πολιτικός και διπλωμάτης κ. Αβραμόπουλος, σήμερα προτεινόμενος ως Επίτροπος στην Ε.Ε., είχε τότε επισημάνει με δηλώσεις του ότι «το δικτατορικό καθεστώς της Συρίας μετράει ημέρες» πριν την κατάρευσή του.
Ο Δ. Αβραμόπουλος στην 4η Συνάντηση των "Φίλων της Συρίας" στο Μαρόκο
Μάλιστα, η Ελλάδα συμμετέχει -μαζί με την «Βόρεια Κύπρο», δηλαδή το ψευδοκράτος, μαζί με το Κόσοβο και την «Μακεδονία», δηλαδή τη FYROM και τις γνωστές χώρες των τραπεζοϋπαλλήλων της ΕΕ-, στην Ομάδα Φίλων του Λαού της Συρίας (τους μισθοφόρους τρομοκράτες).
Μεταξύ αυτών που αποφάσισαν οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ε.Ε. να τους κατασχέσουν περιουσίες και κεφάλαια εκτός Συρίας, που μπήκαν στη λίστα μη δυνατότητας μετάβασης στην Ευρώπη, είναι κι ο αντισυνταγματάρχης Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης», «Κίτρινος Άνεμος».
Ας δούμε τα κεφάλαια, την περιουσία του αντισυνταγματάρχη Sohail Al Hassan:
Ένα χωράφι δύο στρεμμάτων, που αποκτήθηκε από τον αναδασμό και παραχώρηση της γης σ’ αυτούς που την δουλεύουν, από την σοσιαλιστική επανάσταση στη Συρία. Σ’ αυτό το χωράφι ο συνταγματάρχης καλλιεργεί διαδοχικά, καπνό τη μία χρονιά και ντομάτες την επόμενη.
Σ’ αυτό το χωράφι οικοδόμησε σπίτι με τρία δωμάτια και μια βεράντα, όπως συνηθίζουν όλοι οι Σύριοι, και η άδεια οικοδόμησης έχει δοθεί όπως σε όλους τους πολίτες με τον αναδασμό.
Στην ταράτσα του σπιτιού υπάρχει απλώνεται μια κληματαριά, όπως συνήθως αρέσει κι έχουν όλοι οι Σύριοι, που έχει σαν θέα το κόκκινο χώμα του χωραφιού. Κόκκινο σαν το αίμα των μαρτύρων της Συρίας.
Στο χωράφι έχει φυτεμένα 20 ελαιόδεντρα, που περιποιείται ο ίδιος με τα ίδια του τα χέρια και μαζεύει τις ελιές για το λάδι της οικογένειάς του. Εγκαταλείπει τις ελιές μόνον όταν τον καλεί η πατρίδα, για να υπερασπιστεί την πατρίδα όλων των Σύριων, χριστιανών και μουσουλμάνων.
Σ’ αυτή την περιουσία επέστρεφε κάθε μέρα από την υπηρεσία του ο συνταγματάρχης και πέρναγε χαμογελαστός τις Συριακές βραδιές.
Τώρα, εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν έχει επιστρέψει και γεννήθηκε το παιδί του, που ακόμη δεν έχει γνωρίσει ο «Τίγρης». Τέσσερα χρόνια με το όπλο στο χέρι υπερασπίζεται την πατρίδα του από τις επιθέσεις αυτών που χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και στηρίζουν οι «πολιτισμένοι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να «εκδημοκρατίσουν» τη Συρία.
Και σχολιάζει ο φίλος, σύντροφος κι αδελφός Ouday Hr Detto Soso (μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας): «Έχετε δίκιο εσείς οι ευρωπαίοι να επιβάλετε κυρώσεις σ’ αυτά τα κεφάλαια, σ’ αυτές τις περιουσίες. Έναν τέτοιο πλούτο… μπορείτε μόνον να τον ονειρεύεστε. Αλλά, ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσετε να τον κατακτήσετε»!
Θλίψη και οργή προκαλεί, όχι η στάση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής ένωσης -αυτοί είναι υπάλληλοι τραπεζιτών σε διατεταγμένη υπηρεσία-, αλλά η στάση της σημερινής Ελλάδας.
Αυτή τη χώρα, με πρόεδρο τον πατέρα του σημερινού προέδρου, επέλεξε να επισκεφθεί στην πρώτη του εκτός Ελλάδας επίσημη επίσκεψη μετά την μεταπολίτευση, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου. Ήταν χρέος για τη βοήθεια που είχε προσφερθεί απλόχερα στο αντιδικτατορικό κίνημα και το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (Π.Α.Κ.).
Στη μεγάλη κρίση του 1987, όταν το “Σισμίκ” συνοδευόμενο από τουρκικό πολεμικό αμφισβητούσε την εθνική μας κυριαρχία, ο ιδρυτής, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, έστειλε σε εδική αποστολή στη Συρία τον Κώστα Τσίμα, ο οποίος μου έκανε την τιμή να είμαι βιογράφος του. «Πρόεδρε, να πάω στη Συρία, αλλά τον Άσαντ… δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Γνωρίζω πολλούς, αφού εκπαιδεύτηκα στην κοιλάδα Μπεκά, αλλά τον πρόεδρο Άσαντ δεν τον ξέρω»… «Κώστα, θα πας και απλώς θα του μεταφέρεις το μήνυμά μου», ήταν η απάντηση του έλληνα πρωθυπουργού.
Ο Κώστα Τσίμας πήγε στη Συρία, μετέφερε το μήνυμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, εξέδωσε ρηματική διακήρυξη στην Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει πόλεμος εναντίον της Συρίας!». Και ταυτόχρονα μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του Αραβικού Στρατού της Συρίας μετακινήθηκαν και πήραν θέσεις στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.
Και δυστυχώς, όλα αυτά είναι σε πλήρη γνώση του σημερινού προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Κάρολου Παπούλια.
Σ’ αυτή τη φίλη χώρα η σημερινή Ελλάδα απέλασε την πρέσβειρά της, ψηφίζει οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο, στηρίζει την Τουρκία και το Ισραήλ που εκπαιδεύουν, εξοπλίζουν και στηρίζουν τους μισθοφόρους τρομοκράτες… Δυστυχώς, κι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί μ’ αυτή την πολιτική.
Γιατί θλίψη και οργή;
Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας, πρωτοστατεί εναντίον αυτής της φίλης χώρας.
Ο σημερινός πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, πρωτοστατεί κι αυτός εναντίον αυτής της φίλης χώρας. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να μεταβεί στην Ιορδανία, τις ημέρες των προεδρικών εκλογών στη Συρία, επισκεπτόμενος στρατόπεδα προσφύγων από τη Συρία, στα πλαίσια μια διεθνούς καμπάνιας των ιμπεριαλιστών να αποτρέψουν την είσοδο στη Συρία των Σύριων προσφύγων, για να μην υπάρχει μαζική συμμετοχή. Ευτυχώς τα καθρεφτάκια και τα δωράκια στα μικρά προσφυγόπουλα δεν απέδωσαν. Την ίδια στάση έχει, δυστυχώς, ο Γ. Παπανδρέου κι απέναντι στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού: 21 ημέρες σφαγών και δολοφονιών και δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ προσωπική δήλωση!
Άραγε κάποιοι, έστω και λίγοι, ντρέπονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση