GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτρα ασφαλείας στο πλοίο που καταστρέφει τα χημικά της Συρίας, ανοιχτά της Κρήτης

Στο πλοίο του αμερικανικού στρατού τοποθετήθηκε σύστημα εκκένωσης. Διαβάστε τι περιλαμβάνει Στο πλοίο του αμερικανικού στρατού τοποθετήθη...

Στο πλοίο του αμερικανικού στρατού τοποθετήθηκε σύστημα εκκένωσης. Διαβάστε τι περιλαμβάνει
Στο πλοίο του αμερικανικού στρατού τοποθετήθηκε σύστημα εκκένωσης από τη βρετανική εταιρεία “Survitec Group”, το οποίο περιλαμβάνει δύο πλωτές σκάλες εκκένωσης και τέσσερις σωσίβιες λέμβους “Zodiac” χωρητικότητας 50 ατόμων έκαστη.

Το συγκεκριμένο σύστημα εκκένωσης (DBC MES), παρέχει τη δυνατότητα εγκατάλειψης του πλοίου από 400 άτομα μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ παρέχει προστασία από καπνό και φωτιά.
O διευθυντής πωλήσεων της “Survitec” Mark Hansen, δήλωσε προ ημερών ότι «λίγα χρόνια πριν είχαμε καλέσει το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό να παρακολουθήσει την εγκατάσταση και δοκιμή του συστήματός μας σε ένα επιβατηγό πλοίο και είχαν εντυπωσιαστεί. Όταν το “Cape Ray” μετασκευάστηκε, μας κάλεσαν να υπογράψουμε συμβόλαιο. Το δικό μας σύστημα ήταν και χαμηλού κόστους αλλά και εύχρηστο, ενώ είχαμε και τη δυνατότητα να το εγκαταστήσουμε στην Ισπανία κατά την παραμονή του πλοίου εκεί, σε χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων».

Σε επίπεδο Περιφέρειας ή Δήμων της Κρήτης πάντως, δεν υπάρχει απολύτως καμία οδηγία για το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση ατυχήματος πάνω στο “Cape Ray”.

Την ώρα λοιπόν που οι Αμερικανοί και ο Οργανισμός για την καταστροφή των χημικών όπλων (OPCW) θα έχουν στη διάθεσή τους αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό που βρίσκεται πάνω στο πλοίο, οι πολίτες μάλλον το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι το… σταυρό τους.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση στην πλατεία 1866
Κάλεσμα στην κινητοποίηση που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στις 8 το βράδυ στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων) απηύθυνε χθες το ΠΑΜΕ.

Οπως σημειώνει, «σε εξέλιξη βρίσκεται η άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον επιχείρηση εν πλω καταστροφής χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης, από το αμερικανικό πλοίο “Cape Ray”, με τη μέθοδο της υδρόλυσης. Παρά τη διεθνή κατακραυγή και το κύμα αντιδράσεων τόσο στην Κρήτη όσο και σε πολλές περιοχές όλης της χώρας, ΝΑΤΟ και ΕΕ υλοποιούν την λεγόμενη υδρόλυση». Τέλος, καλεί «σωματεία, φορείς, λαϊκές επιτροπές, επιτροπές αγώνα να διατρανώσουν την αντίθεση τους στο νέο έγκλημα ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 17-7 και ώρα 8 μ.μ. στην πλ. Νέων Καταστημάτων».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ – ΠΟΤΑ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Νέων Καταστημάτων απηύθυνε χθες το Συνδικάτο Παρασκευής και Διακίνησης Τροφίμων, Ποτών, Αρτοσκευασμάτων, Ειδών Ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων το οποίο ζητά να σταματήσει τώρα η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου για το θέμα των χημικών της Συρίας ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος, Χαρ. Πιτσιγαυδάκη και τον δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη ο πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου, Κώστας Κουκουράκης.

Όπως σημειώνει ο κ. Κουκουράκης, «είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα με τις καταστροφές των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο Δυτικά της Κρήτης.

Είναι γνωστοί οι κίνδυνοι που διατρέχει η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου από την καταστροφή αυτή. Είναι γνωστό ότι οι φορείς και η κοινωνία έχουν ξεσηκωθεί προκειμένου να καταγγείλει και να την ακυρώσει.
Είναι γνωστό ότι με απόφαση του Συντονιστικού Χανίων στις 19-21 Ιουλίου φορείς και πολίτες προγραμματίζουν διαμαρτυρία και αποκλεισμό της Βάσης στο Μαράθι από ξηρά και θάλασσα. Παρόλα αυτά κ. δήμαρχε παρατηρούμε απόλυτη αδράνεια και αδιαφορία του Δήμου Κισάμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα την στιγμή κατά την οποία εκτός τους προφανείς περιβαλλοντικούς κινδύνους προκύπτει και σοβαρή πιθανότητα τεράστιας ζημιάς της Ελλάδας και όχι μόνο στον τομέα του Τουρισμού».

Και καταλήγει: «Ζητώ κ. Πρόεδρε άμεση έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό να υπάρξει απόφαση όπου:

1. Να δηλώσουμε με εμφατικό και όχι τυπικό τρόπο την αντίθεση μας στην καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο και να ζητούμε αυτά να καταστραφούν στις χώρες που τα παρήγαγαν και τα πούλησαν στη Συρία.

2. Να αποφασίσουμε συμμετοχή του ΔΣ στον αποκλεισμό της Βάσης στο Μαράθι.

3. Να ζητούμε από τους φορείς και πολίτες της Κισάμου επιτέλους να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους & να συμμετέχουν μαζικά εκδηλώνοντας την αντίθεση στις αυθαιρεσίες και επικίνδυνες ακρότητες μιας ανίκανης Διεθνούς Κοινότητας».

ΤΟ ΣΤΕΚΙ

Τέλος το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «οφείλουμε βα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του συντονιστικού κατά των χημικών τις επόμενες μέρες για να δηλώσουμε με την παρουσία μας πως οι αυταρχικές και εν κρυπτώ καταστροφικές αποφάσεις εις βάρος των κοινωνιών δεν μπορεί να εφαρμόζονται σιωπηλά. Να σταματήσυμε τη βιομηχανια πολέμου. Να εναντιωθούμε στη θανατοπολιτική, διεκδικώντας μια ελεύθερη, ειρηνική ζωή».
Πηγή: haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση