GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη νύχτα του Σαρκοζί στη φυλακή

Τι κι αν βρίσκεται υπό κράτηση; Τι κι αν έχει κληθεί στο παρελθόν να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας σωρείας σκανδάλων, στα οποία εμπλέκετα...

Τι κι αν βρίσκεται υπό κράτηση; Τι κι αν έχει κληθεί στο παρελθόν να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας σωρείας σκανδάλων, στα οποία εμπλέκεται και ο ίδιος;
Ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο «Terminator» της Γαλλίας, αφού επιβιώνει και βγαίνει νικητής ό,τι κι αν γίνει, σύμφωνα με τους ένθερμους υποστηρικτές του, που επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», οι «σαρκοζιστές» εκμυστηρεύτηκαν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων «AFP» ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ξέρει καλά να ελίσσεται, αλλά και να εξολοθρεύει τους αντιπάλους του.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Liberation» και «Le Figaro», μηνύματα συμπαράστασης στον Νικολά Σαρκοζί, που παραμένει υπό κράτηση, κατακλύζουν τις τελευταίες ώρες το Twitter.
Την ίδια ώρα, πολλά στελέχη της γαλλικής Δεξιάς, σε συνεντεύξεις τους στα γαλλικά ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι πρόκειται για «συνωμοσία» σε βάρος του πρώην προέδρου, που στόχο έχει να του «κόψει» τα φτερά και να φρενάρει τις πολιτικές φιλοδοξίες του.
Το γεγονός, πάντως, ότι βρίσκεται υπό κράτηση για ανάκριση στην αρμόδια υπηρεσία των αστυνομικών αρχών της Ναντέρ, δεν πρόκειται να τον εμποδίσει σε τίποτα. Απλά, δεν τον διευκολύνει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, όμως δεν πρόκειται να του αλλάξει το πρόγραμμά του.
Το ραντεβού του Σαρκοζί με τους Γάλλους ψηφοφόρους δεν αλλάζει. Παραμένει στα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε, ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του 2017.
Τότε, που το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος (UMP) θα ανακοινώσει το όνομα του «εκλεκτού» που θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, εκπροσωπώντας τη γαλλική Δεξιά. Eκεί, θα είναι παρούσα η «τριανδρία» που έχει αναλάβει προσωρινά την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς και αναμένεται να αποκαλύψει τις δικές της προεδρικές φιλοδοξίες.
Οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, Ζαν Πιέρ Ραφαρέν και Φρανσουά Φιγιόν θα εκφράσουν την επιθυμία να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα και τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Νικολά Σαρκοζί, τον «Terminator» της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση