GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έπεσαν οι μισθοί, αλλά όχι οι τιμές των προϊόντων»

Ρεαλιστικός ως προς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία ήταν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρίσι Γ...


Ρεαλιστικός ως προς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία ήταν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρίσι Γκογιάλ, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist αναπληρώνοντας τον Πολ Τόμσεν ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, παρότι ήταν κανονισμένο να μιλήσει σήμερα.
Ο κ. Γκογιάλ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολλά να κάνει, ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση και άνοιξε για ακόμα μια φορά το θέμα των εργασιακών τόσο για τις ομαδικές απολύσεις όσο και για το θεσμικό πλαίσιο για τις απεργίες, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για αυτές τις μεταρρυθμίσεις.
«Βγαίνετε από την ύφεση αλλά όχι με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γκογιάλ φέρνοντας ως παράδειγμα τις τιμές των προϊόντων και την «ισχνή», όπως την χαρακτήρισε ανάπτυξη των εξαγωγών. «Μολονότι οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί, οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τις εξαγωγές, οι οποίες είναι αδύναμες» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση