GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν θα καταργηθεί η Άμεση Δράση»

Την σαφή διαβεβαίωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, για συνέχιση της Άμεσου Δράσης Πατρώ...



Την σαφή διαβεβαίωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, για συνέχιση της Άμεσου Δράσης Πατρών ως αυτοτελής υπηρεσία που θα υπάγεται στον Κλάδο Τάξης, έλαβε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας στην συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, όπως διαβάζουμε στο patratora.gr.
Την Ένωση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Σταύρος Τσεκούρας και ο Γραμματέας Χάρης Τσίτσικας, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος.

«Εκφράσαμε στον Αρχηγό την αντίθεση μας για την κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών. Εκείνο που έχει για εμάς σημασία είναι να υπάρξει λειτουργική αναδιάρθρωση με ευέλικτες υπηρεσίες», δήλωσε μιλώντας στο patratora.gr, o κ. Τσεκούρας.

Μάλιστα σχετικά με το θέμα που αφορά στο μέλλον της Άμεσης Δράσης, ήδη έχουν αναληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες προς το επιτελείο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και από τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο.

Κατά την διάρκεια της «επικοδομητικής», όπως χαρακτηρίστηκε συνάντησης με τον κ. Τσακνάκη, τα μέλη του Προεδρείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, έθεσαν και θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του προσωπικού και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού.

«Αναφορικά με το θέμα του προσωπικού ο Αρχηγός μας ενημέρωσε πως θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών προκειμένου στην συνέχεια να καλυφθούν τα όποια κενά προκληθούν. Όσο για τα οχήματα, αναμένεται να υπάρξει λύση εντός ενός μήνας καθώς υπάρχει σε εξέλιξη η εξέταση ένστασης που έχει κατατεθεί στο πλαίσιο διαγωνισμού για την προμήθεια μέσων», επεσήμανε ο κ. Τσεκούρας.

Ωστόσο υπήρξε ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, για την «αιμορραγία» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, με την αποστολή σε καθημερινή βάση 7 ατόμων στην Κόρινθο προς ενίσχυση του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών, δηλώνοντας πως σε διάστημα ενός μήνα η Α.Δ Αχαΐας θα απαλλαγεί από αυτή την αρμοδιότητα.

Στον κ. Τσακνάκη ετέθησαν επιπλέον θέματα που αφορούν στην απασχόληση αστυνομικών για την μεταφορά δικογράφων – δεν είναι αρμοδιότητα τους- στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνονται οι μεταγωγές των ψυχιατρικά πασχόντων κρατουμένων και των εγκλείστων στις Νοσηλευτικές μονάδες για αμμοληψία.

Ειδικότερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, επεσήμανε την επικινδυνότητα που εγκυμονεί η μεταφορά με περιπολικά, κρατουμένων που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά καθώς όπως επισημάνθηκε από τον κ. Τσεκούρα, έχουν καταγραφεί φαινόμενα όπου κατά την μεταγωγή τους, υπάρχει έξαρση της νόσου τους, και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν καθώς δεν έχουν λάβει αντίστοιχη εκπαίδευση.

Ζήτησαν λοιπόν από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ οι μεταγωγές να γίνονται από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με την συνοδεία αστυνομικών.

Ο κ. Τσακνάκης ενημέρωσε τους συνδικαλιστές πως για αυτά τα ζητήματα συντάσσεται ήδη μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες που θα διέπουν τις μεταγωγές αλλά και την μεταφορά των δικογράφων.

«Ήταν η πιο θετική και επικοδομητική συνάντηση με Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τα τελευταία 17 χρόνια της συνδικαλιστικής μου δράσης», τόνισε ο κ. Τσεκούρας, προσθέτοντας » Ως μάχιμος αξιωματικός ο κ. Τσακνάκης έδειξε να κατανοεί και κυρίως να γνωρίζει τα προβλήματα που του εκθέσαμε. Είναι δεκτικός να ακούσει τις προτάσεις μας και να «δεχθεί» τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες μας που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών».

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί την Πάτρα και να περιοδεύσει στην Αχαΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση