GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ράσμουσεν για την ουκρανική κρίση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν υπερασπίστηκε σήμερα την αντίδραση της Δύσης έναντι της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την κ...


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν υπερασπίστηκε σήμερα την αντίδραση της Δύσης έναντι της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία.
«Όλα τα μέτρα που λάβαμε έχουν αμυντικό χαρακτήρα, είναι προσήκοντα και απολύτως σύμφωνα με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις», δήλωσε ο Ράσμουσεν μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος επέκρινε νωρίτερα έντονα το γεγονός ότι δεν υπήρξε πρόοδος ως προς την επίτευξη ειρήνης κατά τη διάρκεια της 10ημερης εκεχειρίας που είχε κηρυχτεί μονομερώς από το Κίεβο και η οποία τερματίστηκε στην ανατολική Ουκρανία.
«Είναι κατακριτέο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της 10ημερης κατάπαυσης του πυρός που κήρυξε ο Ουκρανός πρόεδρος, δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ως προς το ειρηνευτικό σχέδιο», είπε η Μέρκελ, επικρίνοντας κυρίως τους αυτονομιστές.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες αναζήτησης διπλωματικών λύσεων σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά είμαστε μακριά από εκεί που θα θέλαμε να είμαστε» συμπλήρωσε πάντως η καγκελάριος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση