GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πολιτική... ζωή της Βραζιλίας μετά τον αποκλεισμό

Την ώρα που η Γερμανία περιμένει με αγωνία τον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο την Αργεντινή, η Βραζιλία ζει τον εφιάλτη του τα...



Την ώρα που η Γερμανία περιμένει με αγωνία τον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο την Αργεντινή, η Βραζιλία ζει τον εφιάλτη του ταπεινωτικού αποκλεισμού. Η βρετανική εφημερίδα Times υποστηρίζει ότι η ήττα απειλεί το πολιτικό μέλλον της προέδρου Ντιίλμα Ρούσεφ.

«Η πρόεδρος της Βραζιλίας είναι εμφανώς συγκλονισμένη από την ιδιαίτερη μελαγχολία της χώρας της μετά τη βαριά ήττα», επισημαίνει ο σχολιαστής της. «Και με το δίκιο της. Ναι μεν υπάρχει ζωή και μετά το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει και ο προεκλογικός αγώνας για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπου η επανεκλογή της Ρούσεφ είναι αμφίβολη. Χρειάζονται σοβαρές και αξιόπιστες πρωτοβουλίες για μεταρρυθμίσεις στον κοινωνικό τομέα, ώστε να διασωθεί», τονίζει η εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Το ίδιο ερώτημα θέτει η γαλλική L΄ Est Republicain: Υπάρχει ζωή μετά το ποδόσφαιρο; Δύσκολη η απάντηση σε μια χώρα όπως η Βραζιλία που διέρχεται οικονομική κρίση. «Πριν από μερικά χρόνια ο γίγαντας της Ν. Αμερικής με 200 εκατομμύρια κατοίκους κατείχε την 7η θέση ως παγκόσμια οικονομική δύναμη. Η κρίση αποκάλυψε τις αδυναμίες της και προκάλεσε την απογοήτευση ενός ολόκληρου έθνους. Όπως έγινε και με την ποδοσφαιρική ομάδα της».

Η βουλγαρική εφημερίδα Duma αποδίδει ευθύνες στη FIFA . «Η αλήθεια για τους Βραζιλιάνους βγήκε στο φως τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με μια πραγματικά ισχυρή ομάδα» επισημαίνει ο αρθρογράφος της. «Μέχρι τότε έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να παραμείνει στη διοργάνωση μέχρι τον τελικό. Με αυτόν τον τρόπο κρατήθηκε ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ώστε να δώσουν χρήματα και να πάνε στο γήπεδο (…) Έτσι η FIFA μετέτρεψε το αγαπημένο σπορ εκατομμυρίων σε χρηματομηχανή», καταλήγει ο σχολιαστής.

2 σχόλια

  1. Η κυβερνητική αλητεία δεν επιθυμεί να γίνει ολομέλεια της βουλής και ψάχνει αφορμές.οι αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβερνητική αλητεία δεν επιθυμεί να γίνει ολομέλεια της βουλής και ψάχνει αφορμές.οι αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση