GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης κατά της Ρωσίας

Το διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης υποστήριξε τις μετοχές τουδιαλυμένου πλέον ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Yukos, ενώκαταδίκασε...



Το διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης υποστήριξε τις μετοχές τουδιαλυμένου πλέον ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Yukos, ενώκαταδίκασε τη Ρωσία Μάλιστα, η τελευταία πρέπει να πληρώσειαποζημίωση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέσα στην σημερινή ημέρα θα ανακοινωθεί και επίσημα το ύψος της αποζημίωσης, που απαιτείται να καταβάλει η Ρωσία. Το ήμισυ του ποσού εξάλλου περιλαμβανόταν στην αγωγή προς τους πρώην μετόχους της εταιρείας, που υπήρξε η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας.

Η αγωγή κατατέθηκε στη Χάγη από θυγατρική του Ομίλου Menatep, με έδρα το Γιβραλτάρ, εταιρεία μέσω της οποίας ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι έλεγχε την Yukos. Ο Ομιλος Menatep είναι σήμερα η εταιρεία χαρτοφυλακίου GML και ο Χοντορκόφσκι δεν είναι πλέον μέτοχος της GML ή της Yukos.

Επιπρόσθετα, εκκρεμεί ακόμα η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, που αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη. Όπως όλα δείχνουν, θετική θα είναι η απόφαση για τη Yukos επί αγωγής κατά της Ρωσίας για την καταβολή αποζημίωσης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπέρ της «δίκαιης ικανοποίησης» ή της καταβολής αποζημίωσης.

Από την άλλη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στη Ρωσία πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Μόσχα να αντιδράσει στην απόφαση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση