GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωγή της κυβέρνησης κατά της ΑΔΕΔΥ

Σε αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχ...


Σε αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία- αποχή διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών».
Η δικάσιμος έχει οριστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η ΑΔΕΔΥ έχει διοργανώσει απεργία και συλλαλητήριο, ζητώντας κατάργηση της διαθεσιμότητας, της αξιολόγησης, των απολύσεων και των μειώσεων μισθών- συντάξεων.
Συγκεκριμένα, οι δυο υπουργοί αιτούν να αναγνωριστεί ότι η απεργία- αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 13 Μαΐου 2014 -και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών- είναι παράνομη και καταχρηστική.
Ζητούν να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και να απαγορευθεί η συνέχισή της στο μέλλον. Να απαγορευθεί η επανάληψή της στο μέλλον με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των αυτών ή παρόμοιων αιτημάτων και να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της αγωγής, η απεργία είναι παράνομη διότι κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι τη Γενική Συνέλευση, όπως απαιτεί ο νόμος. Επίσης, ζητούν να κηρυχθεί παράνομη διότι δεν υπήρξε έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιακών αιτημάτων και διότι δεν τηρήθηκε ο δημόσιος διάλογος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Κανένας άνθρωπος ούτε ομάδα ούτε έθνος δεν μπορεί να ενεργήσει ανθρώπινα ή να σκεφθεί σωστά υπό το κράτος ενός μεγάλου φόβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δράση γιατρεύει το φόβο. Η αδράνεια δημιουργεί τρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση