GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συζήτησαν Σαμαράς -Ρέντσι στη Φλωρεντία

Ως απαρχή μίας πολιτικής συμμαχίας του Νότου, εν όψει και της κρίσιμης συζήτησης για το ελληνικό χρέος το φθινόπωρο, αντιμετωπίζει η Αθήν...

Ως απαρχή μίας πολιτικής συμμαχίας του Νότου, εν όψει και της κρίσιμης συζήτησης για το ελληνικό χρέος το φθινόπωρο, αντιμετωπίζει η Αθήνα τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογο του Ματέο Ρέντσι στη Φλωρεντία.
Η συνάντηση κράτησε δυόμιση ώρες και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Οι δύο ηγέτες συνέφαγαν μετά των συζύγων τους στην ταράτσα του ξενοδοχείου Exelsior, το υψηλότερο σημείο της Φλωρεντίας με θέα την ιστορική πόλη, της οποίας ο κ.Ρέντσι υπήρξε δήμαρχος.
Ο κ.Σαμαράς ενημέρωσε τον κ.Ρέντσι για τα θέματα της ελληνικής προεδρίας που ολοκληρώθηκε και ο Ιταλός πρωθυπουργός του ανέπτυξε τις προτεραιότητες της Ιταλικής προεδρίας που ξεκινά. Συζήτησαν επίσης για το μεταναστευτικό ,τον αγωγό TAP, τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τις δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων σε Ελλάδα και Ιταλία από άλλες χώρες και τον τουρισμό.
Ο κ.Ρέντσι ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν η πρώτη φορά από το 1998 που ιταλικό κόμμα έλαβε πάνω από 40%, αναφερόμενος στις επιδόσεις του κεντροαριστερού σχήματος του οποίου ηγείται. Ανέλυσε επίσης στον κ.Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στην Ιταλία κυρίως στο συνταγματικό και οικονομικό τομέα. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Ιταλό ομόλογο του στην Ελλάδα κάτι που θα ρυθμιστεί δια της διπλωματικής οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση