GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΗΕ: Παραμονή των Ειρηνευτικών δυνάμεων στην Κύπρο

Έκκληση για ανάληψη «συγκεκριμένων βημάτων» στο Κυπριακό απευθύνει προς όλες τις πλευρές ο γενικός γραμματέας των... Ηνωμένων ...



Έκκληση για ανάληψη «συγκεκριμένων βημάτων» στο Κυπριακό απευθύνει προς όλες τις πλευρές ο γενικός γραμματέας των... Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος θεωρεί ως «σημαντικό επίτευγμα» την «κοινή δήλωση» της 11ης Φεβρουαρίου.

Ο γγ του ΟΗΕ καλεί τους δυο ηγέτες να διατηρήσουν την «τρέχουσα δυναμική» και να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης. Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «λαμβάνοντας υπόψη την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την επανένωση του νησιού, καλώ όλες τις πλευρές να αναλάβουν συγκεκριμένα βήματα για μια σειρά μέτρων, ως ένδειξη της δέσμευσής τους στην ειρηνευτική διαδικασία».

Στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο γγ του διεθνούς οργανισμού προτείνει την εξάμηνη ανανέωση της παρουσίας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση