GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχωρούν τα επιτόκια των πορτογαλικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων υποχωρούν σήμερα μετά τις διαβεβαιώσεις της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας προς τους επενδυτέ...


Οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων υποχωρούν σήμερα μετά τις διαβεβαιώσεις της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας προς τους επενδυτές για την αξιοπιστία των πληρωμών της.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η μητρική εταιρεία της μεγαλύτερης τράπεζας της Πορτογαλίας, Banco Espirito Santo, δεν κατάφερε να αποπληρώσει βραχυπρόθεσμο χρέος της.
Αμέσως προκλήθηκε πανικός στις αγορές και πολλοί ανησύχησαν ότι υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης κρίσης στις άλλες τραπεζικές μετοχές και, κατά συνέπεια, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ωστόσο, η τράπεζα καθησύχασε τους επενδυτές ότι υπήρχε μαξιλάρι ρευστότητας και μέχρι την Παρασκευή άρχισε να επικρατεί ηρεμία.
Σήμερα, οι αποδόσεις των πορτογαλικών 10ετών ομολόγων υποχωρούν κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,80%, ενώ την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν ακόμη και το 4%.
Ηρεμία υπάρχει και στις ευρωπαϊκές αγορές, που καταγράφουν μικρά κέρδη.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση