GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή στον υπ. Υποδομών για τα αεροδρόμια

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την  εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων ...



Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την  εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης.
Αφορμή της επιστολής που εστάλη σήμερα προς τον κ.Χρυσοχοΐδη, και κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αποτέλεσε η βλάβη που σημειώθηκε στον ιμάντα αποσκευών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, και είχε ως αποτέλεσμα τις αναβολές πτήσεων και την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών.
Το γεγονός αυτό σημειώθηκε πρόσφατα, με μέλη της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, η οποία βρέθηκε στο Ηράκλειο για την ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, να γίνεται μάρτυρας δυσάρεστων καταστάσεων. «Πάνω από 3.000 επισκέπτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που μόνο σε ανοργάνωτες και τριτοκοσμικές χώρες τη συναντά συνήθως κάποιος.
Σχεδόν επί τρίωρο παρέμειναν συνωστισμένοι στην ουρά κάτω από δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος με αφόρητη ζέστη, περιμένοντας με αγωνία τη στιγμή που θα πραγματοποιούνταν η πτήση που θα τους μετέφερε στον προορισμό τους.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν πολλοί ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά, τους οποίους ουδείς φρόντισε να εξυπηρετήσει και να προσφέρει κάποια ανακούφιση», αναφέρει στην επιστολή του ο κ.Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Κι όλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, εξαιτίας μιας βλάβης στον ιμάντα αποσκευών, που είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταφορά των αποσκευών από και προς τα αεροσκάφη, και ως εκ τούτου η μια πτήση να αναβάλλεται μετά την άλλη.
Η επισκευή, δε, της βλάβης δεν μπορούσε να γίνει άμεσα καθώς δεν υπήρχε τεχνικός υπηρεσίας και κάποιοι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα με αυτοσχεδιασμούς». Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εκφράζει το φόβο του ότι τέτοιες εικόνες δυσφημούν τη χώρα μας και ακυρώνουν κάθε προσπάθεια τουριστικής προβολής της για την προσέλκυση ξένων τουριστών.
Για τους λόγους αυτούς καλεί τον υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να παρέμβει άμεσα για τη διερεύνηση του θέματος και να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων.
«Επειδή εκ της θέσεώς σας έχετε την άμεση ευθύνη των υποδομών και των δικτύων, σας καλώ και σας παρακαλώ να ασκήσετε άμεσα τα καθήκοντά σας μεριμνώντας για την εύρυθμη λειτουργία τους και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε τέτοιες τριτοκοσμικές εικόνες να εκλείψουν οριστικώς. Οφείλετε να διερευνήσετε το θέμα και να δρομολογήσετε τις απαιτούμενες λύσεις ώστε να σταματήσουν να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα που μας εκθέτουν διεθνώς και υπονομεύουν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.
Η επιστολή Αναλυτικά η επιστολή του κ.Δανιηλίδη προς τον κ.Χρυσοχοΐδη αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, »Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ειδική ενημερωτική ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τους νέους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της Κρήτης, που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου.
Ήταν μια πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κ.Ασκούνης και μέλη του προεδρείου, μεταξύ των οποίων κι εγώ. »Χάριν της γνωστής κρητικής φιλοξενίας, συνολικά η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, αλλά δυστυχώς η τελική εικόνα που γνωρίσαμε κατά την αναχώρησή μας από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 30 Ιουνίου, κάθε άλλο παρά θετική τουριστική διαφήμιση συνιστά. »Πάνω από 3.000 επισκέπτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που μόνο σε ανοργάνωτες και τριτοκοσμικές χώρες τη συναντά συνήθως κάποιος.
Σχεδόν επί τρίωρο παρέμειναν συνωστισμένοι στην ουρά κάτω από δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος με αφόρητη ζέστη, περιμένοντας με αγωνία τη στιγμή που θα πραγματοποιούνταν η πτήση που θα τους μετέφερε στον προορισμό τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν πολλοί ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά, τους οποίους ουδείς φρόντισε να εξυπηρετήσει και να προσφέρει κάποια ανακούφιση. »Κι όλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, εξαιτίας μιας βλάβης στον ιμάντα αποσκευών, που είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταφορά των αποσκευών από και προς τα αεροσκάφη, και ως εκ τούτου η μια πτήση να αναβάλλεται μετά την άλλη.
Η επισκευή, δε, της βλάβης δεν μπορούσε να γίνει άμεσα καθώς δεν υπήρχε τεχνικός υπηρεσίας και κάποιοι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα με αυτοσχεδιασμούς. »Και να σκεφθεί κανείς ότι η εικόνα αυτή παρουσιάσθηκε λίγες ημέρες μετά την επιτυχή επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην πόλη του Ηρακλείου, όπου εγκαινίασε το ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο, επίσκεψη που αποτέλεσε την καλύτερη τουριστική προβολή της νήσου, και γενικότερα της χώρας μας. »Αναρωτιέται και προβληματίζεται άραγε κανείς από τους ιθύνοντες πόσο εύκολα μπορούν να ακυρωθούν οι προσπάθειες της Πολιτείας για την προβολή της χώρας στη διεθνή τουριστική αγορά και την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων στο πλαίσιο ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης;
»Αναρωτιέται και προβληματίζεται κανείς πόσο εύκολα ακυρώνονται οι προσπάθειες των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως κάναμε πρόσφατα ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που σε κάθε διεθνές φόρουμ καλούν τους Ευρωπαίους συνομιλητές μας να στηρίξουν τη χώρα μας ενθαρρύνοντας τους πολίτες των χωρών τους να επισκεφθούν την Ελλάδα; »Προβληματίζεται κανείς πόσο εύκολα τέτοιες εικόνες, που κάνουν το γύρο του κόσμου, λειτουργούν δυσφημιστικά για το επίπεδο εξυπηρέτησης των ξένων επισκεπτών; »Κύριε Υπουργέ, »Επειδή εκ της θέσεώς σας έχετε την άμεση ευθύνη των υποδομών και των δικτύων, σας καλώ και σας παρακαλώ να ασκήσετε άμεσα τα καθήκοντά σας μεριμνώντας για την εύρυθμη λειτουργία τους και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε τέτοιες τριτοκοσμικές εικόνες να εκλείψουν οριστικώς. Οφείλετε να διερευνήσετε το θέμα και να δρομολογήσετε τις απαιτούμενες λύσεις ώστε να σταματήσουν να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα που μας εκθέτουν διεθνώς και υπονομεύουν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας». airetos.gr

3 σχόλια

  1. Δεν πρέπει να περιμένουμε από τους ανθρώπους να έχουν σεβασμό στο νόμο και στην τάξη, μέχρι να διδάξουμε σεβασμό σ’ αυτούς που έχουμε εμπιστευθεί να εφαρμόσουν το νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Iταλία ονομάζεται Kαμόρα, στην Aμερική Mαφία και στη Eλλάδα… κυβέρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΤΑΓΜΑΤ-ΑΛΗΤΗΣ"

    Είμαι εγώ του δεξιού γιαγιάκα,
    Στην Κατοχή δεν είχα να φορέσω ούτε βράκα,
    Κι όμως μες στην Κομαντατούρ,
    Έπεφτα στις πούτσες βουρρρ…

    Ο άντρας μου απ’ την άλλη,
    για μισό κιλό λάδι,
    Δεξιός, Γερμανοτσολιάς, "πατριώτης",
    ως άλλος Ισκαριώτης,
    Φορούσε την κουκούλα τ’
    Για να γεμίσ’ τη γούλα τ’…

    Κι απ’ τα πολλά γαμήσια,
    Τα χιλιάδες γκεσταπίτικα χύσια,
    Φούσκωσα η καημένη,
    Η χιλιογαμημένη…

    Κι εγέννησα τον πατέρα σου,
    Ξανθό, αρείο, γαλανομάτη,
    Κι όλοι τον κοιτούν, με μισό μάτι,
    Ειδικά ο παππούς σου, ο καημένος,
    Είναι βλεπς… χιλιοκερατωμένος!

    Ο παππούς σου έγιν’ στρατιωτικός,
    Και "ξεπλύθηκε" ολοσχερώς,
    Για τη δράση του στην Κατοχή,
    Κατά τους Κομμουνιστάς- προδοτική.

    Κι ο πατέρας σου, ο καημένος,
    Ως μπάσταρδο στιγματισμένος,
    Απ’ τα κόμπλεξ τα πολλά,
    Μες στη Χούντα υπηρέτησε,
    στο "ευαγές" ΕΑΤ-ΕΣΑ!

    Κι απ’ το μίσος του για τους αριστερούς,
    Σαν άλλος Αντών Τσαούς,
    Έκανε τη φάλαγγα "επιστήμη",
    Όπως όλα τα δεξιά, τα κτήνη!

    Εσύ στα ΜΑΤ, τώρα παλικάρι,
    Και με περίσσεια, "θεία" χάρη,
    Ξύλο ρίχνεις στις καθαρίστριες,
    Τις βρωμο-κομμουνίστριες.

    Αυτή είναι η ιστορία μας,
    Της άθλιας, μίζερης οικογενείας μας,
    Όλοι κώλος και βρακί,
    Με τους Ναζί στην Κατοχή.

    Μετά στη Χούντα Μας πιστοί,
    Σε Παπαδόπουλο και Ντερτιλή,
    Κι ύστερα έτσι τα ‘φερε η ζωή,
    Πήγαμε με τον Καραμανλή.

    Αυτή είναι η δόλια ιστορία της Δεξιάς,
    Που’ ναι απ’ το ’21 του λαού βραχνάς,
    Μια ζωή στους ξένους πουλημένη,
    Άθλια, Δοσίλογη, στα τέσσερα στημένη.

    Δεξιά, μια ιστορία μες στην προδοσία,
    Αλλά "καθηγητές" στην πατριδοκαπηλεία,
    Όλοι οι αγράμματοι, αμόρφωτοι εθνικιστές,
    Είναι της Δεξιάς "μεγάλοι" αγωνιστές!

    Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών,
    Άθλιων, Δοσίλογων σκυλιών,
    Υπηρέτες, Γλείφτες διαπλοκής,
    Οι δεξιοί αμέμπτου "ηθικής"!

    Ολημερίς με προπαγάνδα μας φλομώνει,
    Η Βρωμοδεξιά, που μας εξαθλιώνει,
    Με τα μίσθαρνα παπαγαλάκια της οργιάζει,
    Τη λογική μας αισχρά παραβιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση