GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δερμεντζόπουλος: Ευπρόσδεκτες προτάσεις για το σύστημα προαγωγής

Ανοιχτός σε προτάσεις που θα βελτιώσουν το σύστημα προαγωγής των μαθητών στο Λύκειο εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτ...


Ανοιχτός σε προτάσεις που θα βελτιώσουν το σύστημα προαγωγής των μαθητών στο Λύκειο εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Live U και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.
«Ενδεχομένως, με την συζήτησή της τροπολογίας να προκύψουν προτάσεις από άλλους βουλευτές που θέλουν να βελτιώσουν το σύστημα. Εκεί είμαστε ανοιχτοί να τους ακούσουμε και κάθε τι που είναι σε μία σωστή κατεύθυνση, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το συζητήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.
Σχετικά με τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για τα αυξημένα ποσοστά των μαθητών που έμειναν μετεξεταστέοι, ο κ.Δερμεντζόπουλος, υπενθύμισε, ότι η βάση του 10 εισήχθη φέτος, ενώ έως πέρυσι, ένας μαθητής μπορούσε να προαχθεί με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία.
«Με το ισχύον σύστημα το 23% των μαθητών παραπέμπονται το Σεπτέμβριο για επανεξέταση ή μένουν στάσιμοι. Ξέρετε πόσο ήταν αυτό το ποσοστό πέρυσι και πρόπερσι; Έξι τοις εκατό. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι περνούσαν μαθητές από τη μία τάξη στην άλλη, χωρίς να έχουνε την απαιτούμενη γνώση και το ερώτημα λοιπόν που βάζω και καλούνται να απαντήσουν όλοι, η εκπαιδευτική κοινότητα και όλη η κοινωνία είναι τι είδους παιδεία θέλουμε;» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Δερμεντζόπουλος σημείωσε, ότι το σύστημα προαγωγής χρήζει βελτίωσης. «Παρατηρείται μια στρέβλωση στο μέχρι τώρα σύστημα που πρώτη φορά εφαρμόστηκε, ένας μαθητής που είχε 18 για παράδειγμα μέσο όρο, επειδή σε ένα κλάδο των μαθηματικών έγραψε κάτω από 10 έμεινε μετεξεταστέος. Η τροπολογία που αφορά στον τρόπο προαγωγής των μαθητών, αλλάζει τον τρόπο της. Για παράδειγμα στα Μαθηματικά που περιλαμβάνουν δυο μαθήματα, “Αλγεβρα και Γεωμετρία, θα πρέπει με τον ισχύοντα Νόμο να έχει ο μαθητής 10 και στα δύο, ενώ πλέον θα απαιτείται ο Μέσος Όρος, που σημαίνει ότι κάποιος μαθητής που είχε 18 στο ένα μάθημα και είχε μία ατυχία να πάρει 9 στο άλλο, να προάγεται. Το ίδιο ισχύει και για το μάθημα των Ελληνικών».
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας, η τροπολογία θα έχει αναδρομική ισχύ για τους μαθητές οι οποίοι ήδη έχουν δώσει εξετάσεις.
Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε τέλος, ότι βελτιώσεις θα υπάρξουν και στο σύστημα λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση