GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δοκιμές συστημάτων η δεύτερη γαλλική FREMM Normandie

Την ολοκλήρωση των εντατικών εν πλω δοκιμών της Normandie D651, της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας τύπου FREMM που παραγγέλθηκε για...



Την ολοκλήρωση των εντατικών εν πλω δοκιμών της Normandie D651, της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας τύπου FREMM που παραγγέλθηκε για λογαριασμό του Ναυτικού της Γαλλίας ανακοίνωσε η κατασκευάστρια DCNS.

Οι εν πλω δοκιμές που διεξήχθησαν για διάστημα πέντε εβδομάδων στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Toulon έγιναν προκειμένου να επικυρωθεί η απόδοση του οπλικού συστήματος του πλοίου πριν την προβλεπόμενη παράδοση του στο Ναυτικό της Γαλλίας το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Συνολικά διεξήχθησαν περισσότερες από 50 δοκιμασίες του οπλικού συστήματος της φρεγάτας σε πολυάριθμα σενάρια που κάλυπταν όλο το φάσμα των ναυτικών επιχειρήσεων (αντιαεροπορικές, ηλεκτρονικού πολέμου, ανθυποβρυχιακές, κ.λπ.).

Η διεξαγωγή των δοκιμών υποστηρίχθηκε από πολλά μέσα και δυνατότητες που διατέθηκαν για αυτό τον σκοπό από τη γαλλική αρχή αμυντικών προμηθειών (DGA) και το Ναυτικό της Γαλλίας (μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ελικόπτερα, υποβρύχια, πλοία επιφανείας, κ.λπ.) και τα οποία επέτρεψαν την πλήρη ενεργοποίηση των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου του πλοίου (παρεμβολέων, αναλωσίμων, συλλογής πληροφοριών, υποκλοπών), αλλά και των ζεύξεων δεδομένων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εν πλω δοκιμών πιστοποιήθηκε η πλήρης ολοκλήρωση των αισθητήρων και των όπλων στο σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS. Επίσης, η παρουσία της φρεγάτας στην Toulon επέτρεψε την εκτέλεση δοκιμών που αφορούσαν την πλατφόρμα με αποκορύφωμα την πρώτη προσνήωση στο ελικοδρόμιο της Normadie του ελικοπτέρου NH-90 Caiman.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελικής δοκιμής που διεξήχθη την Τρίτη 24 Ιουνίου συμμετείχε και η πρώτη γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM, η Aquitaine D650. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δοκιμής (απ’ όπου προέρχονται και οι συνημμένες εντυπωσιακές φωτογραφίες που αποδέσμευσε η DCNS) δοκιμάστηκε η διαλειτουργικότητα μεταξύ των δύο φρεγατών.

Με τη λήξη των δοκιμών η Normandie D651 απέπλευσε με προορισμό τις εγκαταστάσεις της DCNS στο Lorient όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα γίνουν οι τελευταίες εργασίες πριν την παράδοση της στο Ναυτικό της Γαλλίας.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση