GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχοι εξ αμελείας ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός Ναυτιλίας για τη βύθιση του Sea Diamond

Tην απόφασή του για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, στη ...



Tην απόφασή του για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, στη Σαντορίνη, ανακοίνωσε το τριμελές Εφετείο Πειραιά...
Στον πλοίαρχο του Sea Diamond επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαγοράσιμη όμως προς πέντε ευρώ την ημέρα. Στο διευθυντή των επιχειρήσεων της διαχειρίστριας εταιρείας ποινή τριών ετών, με αναστολή.
Τέλος, στον αξιωματικό ναυτιλίας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή. Ο διευθυντής επιχειρήσεων κρίθηκε ένοχος για εξ αμελείας πρόκληση ρύπανσης. Το δικαστήριο επίσης έκρινε ότι το πλοίο ήταν αξιόπλοο.
Επιπλέον αθώοι κηρύχθηκαν ο τεχνικός διευθυντής και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι των διαχειριστριών εταιρειών, καθώς και ο επιθεωρητής του νορβηγικού Νηογνώμονα.

Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου τόνισαν πως "η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Sea Diamond σέβονται απόλυτα την απόφαση του Εφετείου Πειραιά και αισθάνονται ικανοποίηση για την αθώωση των στελεχών τους".
Μάλιστα συμπλήρωσαν πως είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών ώστε να εξεταστεί από κοινού πλάνο αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών και σωστικών μέσων στη Σαντορίνη, ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο ναυτικό δυστύχημα.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση