GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε για hacking

Ένας 23χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα-Λίνκολν, ο οποίος παραβίασε τα συστήματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος και...


Ένας 23χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα-Λίνκολν, ο οποίος παραβίασε τα συστήματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος και απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αρχεία μαθητών, στοιχεία λογαριασμού και κωδικούς πρόσβασης, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.

Ο Daniel Stratman παραβίασε τους υπολογιστές του πανεπιστημίου από το διαμέρισμά του στο Lincoln τουλάχιστον επτά φορές μέσα σε ένα μήνα. Η έκθεση δεν αναφέρει τι συνέβη με τα ευαίσθητα στοιχεία που απέκτησε πρόσβαση ή αν έκανε αλλαγές στα αρχεία.

Τα περιστατικά έγιναν αντιληπτά από τους υπαλλήλους στα τέλη Μαΐου του 2012, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρχές. Μετά την κατάσχεση του υπολογιστή του Stratman και την ολοκλήρωση της διερεύνησης της συσκευής, η αστυνομία βρήκε στοιχεία που τον συνδέουν με τις παραβάσεις. Κατά τη στιγμή της σύλληψης ο μαθητής ήταν στο τελευταίο του έτος.

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση