GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Λάρισα ζούσαν η Ρουμάνα μητέρα και το 9χρονο κοριτσάκι της

Επαιτούσαν στο Βόλο όπου η μητέρα εγκατέλειψε την κόρη της. Μια καινούρια διάσταση στην υπόθεση που συγκλονίζει τις δύο τελευτα...



Επαιτούσαν στο Βόλο όπου η μητέρα εγκατέλειψε την κόρη της. Μια καινούρια διάσταση στην υπόθεση που συγκλονίζει τις δύο τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη της περιοχής
φέρνει στην επικαιρότητα σημερινό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Κακάρα στην εφημερίδα «Ελευθερία».

Σύμφωνα με αυτό, η νεαρή Ρουμάνα και το 9χρονο κοριτσάκι της που βρέθηκε τις προάλλες εγκαταλειμμένο στον Βόλο, ζούσαν το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και στη γειτονική πόλη πήγαιναν προκειμένου να ζητιανεύσουν!

Στις αρχές μάλιστα, η Ρουμάνα δήλωνε άστεγη…

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής :

«Μια ανθρώπινη ιστορία ανέδειξε η έρευνα των αστυνομικών που, ξημερώματα της Τετάρτης, προχθές, στο κέντρο του Βόλου εντόπισαν περιπλανώμενο ένα 9χρονο κοριτσάκι. Κόρη μιας 23χρονης υπηκόου Ρουμανίας που προσωρινά ζει στη Λάρισα, επαιτεί στον Βόλο και στις αρχές δηλώνει άστεγη.

Μια ιστορία που για πολλοστή φορά επιβεβαιώνει και την ανεπαρκή προνοιακή πολιτική της χώρας και τις ελλείψεις παράλληλα σε σχετικές υποδομές, παρότι πρόκειται για παιδιά ή για θύματα γενικότερα κυκλωμάτων τα οποία εκμεταλλεύονται ανήμπορους ανθρώπους.

Στα αστυνομικά χρονικά θα καταγραφεί ως ένα ακόμη συμβάν εγκατάλειψης παιδιού, με τη μητέρα να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο» και πιθανώς η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να οδηγήσει και στην εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος ανθρώπων που εξωθούν σε επαιτεία ακόμη και ανήλικα παιδιά.

Το 9χρονο κοριτσάκι, που επαιτούσε από καιρό στον Βόλο σύμφωνα με μαρτυρίες, ευτυχώς πολύ γρήγορα βρέθηκε φορέας που θα το φιλοξενήσει σε προστατευμένο περιβάλλον, με την ιστορία να έχει «αίσιο» τέλος.

Το παιδάκι βρέθηκε νηστικό, παραμελημένο, ταλαιπωρημένο και με εισαγγελική παρέμβαση οδηγήθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ Βόλου για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ευτυχώς για το παιδί, να βρίσκει τελικά φορέα για τη φιλοξενία του.

Προηγήθηκε βέβαια ένας τηλεφωνικός μαραθώνιος με τους ελάχιστους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως μεταξύ άλλων το «Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι ωστόσο είναι «γεμάτοι από εγκαταλελειμμένα παιδιά», φαινόμενο που έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ειδικούς. Για την 9χρονη ευτυχώς βρέθηκε φορέας που χρηματοδοτείται από την εκκλησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση