GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή το θέμα διοδίων από Τραγάνα και Προσκυνα

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε για λογαριασμό της Πολιτευτού Φθιώτιδας του Κινήματος Βα...



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε για λογαριασμό της Πολιτευτού Φθιώτιδας του Κινήματος Βασιλικής Δημητράντζου, την εξής ερώτηση, σχετικά με διαμαρτυρίες για τη διέλευση φορτηγων από ΤΡΑΓΑΝΑ και ΠΡΟΣΚΥΝΑ.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
κ.Υπουργέ,
Για λογαριασμό της Πολιτευτού Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλικής Δημητράντζου, σας καταθέτω της εξής Ερώτησή της:

«Η ύπαρξη διοδίων, μετωπικών και παράπλευρων στην Τραγάνα και το κλείσιμο της εξόδου προς τις παράλιες Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ, έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται χιλιάδες Ι.Χ., φορτηγά και βαριά οχήματα που κινούνται στην Ε. Ο. Αθηνών-Λαμίας, προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια να διέρχονται από τους παράλληλους δρόμους εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου αυτού, περνώντας μεσα από τα δυο χωριά Τραγάνας, Προσκυνά φθάνοντας στο κόμβο Μαλεσίνας (απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων), όπου εισέρχονται στη συνέχεια ξανά στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.

Η κυκλοφορία όμως βαρέων οχημάτων σε δρόμους κατοικημένης περιοχής οι οποίοι είναι στενοί, κάνει επικίνδυνη και ανυπόφορη την καθημερινότητα των ντόπιων, όπως επίσης δύσκολη την μετακίνησή τους ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες!

Μετά από καταγγελλόμενα δεν υπάρχουν επίσης παντού πεζοδρόμια, ούτε φωτισμός παραπλεύρως του δρόμου που διέρχονται τα οχήματα αυτά, ούτε ειδικές διαγραμμίσεις ώστε να διασφαλίζεται έστω εν μέρει η ασφάλεια των πεζών.

Παράλληλα, η εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.» που διαχειρίζεται τον Αυτοκινητόδρομο, αποφάσισε να μετατρέψει από προσωρινά τα διόδια του κόμβου Τραγάνας σε μόνιμα και με κατασκευή η οποία χαρακτηρίζεται πλέον «μόνιμη», απόφαση η οποία επιβαρύνει την υπάρχουσα κατάσταση που με την υπέρμετρη εξαιτίας τοτου αύξηση της παράπλευρης κυκλοφορίας μέσω των προαναφερθέντων χωριών, ήταν η αφορμή για την μαζική αντίδραση των κατοίκων με την οποία συμφωνώ απόλυτα.

Τα φορτηγά και βαρέα οχήματα διανύουν απόσταση 6 χιλιομέτρων, διασχίζοτας τα χωριά Τραγάνα και Προσκυνά δημιουργώντας κινδύνους για σωματικές βλάβες, τροχαία ατυχήματα, πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα, ηχορύπανση, ενώ καταστρέφουν συχνά τμήματα του επιφανειακού δικτύου ύδρευσης.

Οι κάτοικοι, όπως τονίζουν οι ίδιοι, φοβούνται για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, ενώ δεν μπορούν με ασφάλεια να επισκεφτούν τα καταστήματα και τις πλατείες των ίδιων των χωριών τους, με ότι αυτό σημαίνει για τους εκεί κατοίκους και τους επιχειρηματίες.

Στις 15 Ιουλίου 2014, μάλιστα, οι κάτοικοι του Προσκυνά και της Τραγάνας Φθιώτιδας, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στο μαρτύριο που ζουν από τη διέλευση των βαρέων και λοιπόν ειδών οχημάτων μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Σκάλας Αταλάντης προς τον κόμβο της Μαλεσίνας, συντάσσοντας ένα ψήφισμα και απευθυνόμενοι σε Βουλευτές και αυτοδιοικητικούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Η απόφαση της εταιρείας είναι παράνομη, διότι η είσοδος του κόμβου εφάπτεται του σχεδίου πόλεως του χωριού και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της το νόμο για την ασφάλεια των κατοίκων α-πό την υπεραστική κυκλοφορία, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι στα 5 μέτρα από την είσοδο υπάρχουν ήδη κατοικίες- μία από τις δύο πλατείες του χωριού, αλλά και ο δρόμος που ενώνει την παραλία Τραγάνας με το χωριό. Το ίδιο συμβαίνει και στον Προσκυνά.»

Ερωτώ λοιπόν:
1. Απαγορεύεται ή όχι η διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από οικισμούς και χω-ριά;
2. Είναι ή όχι παράνομη εκ του νόμου η λειτουργία διοδίων σε δρόμους της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας γενικά, ως και ειδικά τη στιγμή που δεν έχει ολο-κληρωθεί η κατασκευή παράπλευρων οδών;
3. Θα λύσετε άμεσα το σοβαρό και πολύπλευρο πρόβλημα των κατοίκων και αν ναι με ποιο τρόπο;»
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

1 σχόλιο

  1. Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014



    Προς τον Πρόεδρο

    της Ρωσικής Ομοσπονδίας



    Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα

    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

    Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια. Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.

    Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.

    Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.

    Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

    Μανώλης Γλέζος

    Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση