Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εμπάργκο της Ρωσίας σε αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε.

Share it:


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
"Η λυκοσυμμαχία Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ απλώνει τα σχέδια της για επέμβαση στην Ουκρανία και την Αν. Ευρώπη. Γι’ αυτό και επέβαλε πραξικοπηματικά στον ουκρανικό λαό μια φασιστική-χρυσαυγίτικη κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ. Το αποτέλεσμα είναι το αιματοκύλισμα στη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου με την όξυνση των ανταγωνισμών.

Σε αυτές τις συνθήκες η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου επέλεξε όχι μόνο να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του διευθυντηρίου της ΕΕ, αλλά και να πρωτοστατήσει (ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ) στην επίθεση που δέχεται ο Ουκρανικός λαός, καθώς και στην επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία που έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε διεκδικούμε καλώντας σε κινητοποίηση και αγώνα για:

1. Την άμεση αποζημίωση των μικρομεσαίων αγροτών για την παραγωγή που έμεινε απούλητη ή καταστράφηκε. Μέτρα ενίσχυσής τους για την επόμενη σοδειά (χαμηλότοκα δάνεια, καλλιεργητικά εφόδια κ.ά.). Να μην πεταχτεί τίποτα, αλλά να διατεθούν τα απούλητα προϊόντα με πλήρη κρατική φροντίδα σε σχολεία, στρατό, νοσοκομεία και όλα τα κοινωφελή ιδρύματα.

2. Άμεση άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ, ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Να σταματήσει ο πόλεμος. Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που αποτελούν τα άμεσα θύματα του Ιμπεριαλισμού.

3. Πλήρη διαχωρισμό της Ελλάδας από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αλλά και από τον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ε.Ε-Ρωσίας. Ανάπτυξη διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με όλους τους λαούς της περιοχής σε κλίμα ειρήνης ασφάλειας χωρίς την ΕΕ και τις ΗΠΑ που έχουν ρημάξει και βουτήξει στο αίμα την ευρύτερη περιοχή γύρω από την χώρα μας.

Το πρόβλημα μη διάθεσης των προϊόντων δεν λύνεται ολοκληρωμένα με ημίμετρα. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες που πλήττονται από το εμπάργκο, αλλά και από τη νέα ΚΑΠ σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΗΠΑ-κεφαλαίου. Άμεσα πρέπει να διεκδικήσουμε την πλήρη αποζημίωση των μικρομεσαίων αγροτών, που πέφτουν θύματα τόσο του εμπάργκο, όσο και της ληστρικής διάθεσης μεγαλεμπόρων και μεγαλοβιομήχανων, με τιμές υπολογισμένες στο ύψος τουλάχιστον των περσινών τιμών.

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πιστεύουμε ότι για να λυθούν οριστικά τα τεράστια και αφόρητα λαϊκά προβλήματα πρέπει να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι αναγκαίος τελικά ο πολιτικός αγώνας για να ανατραπεί η επίθεση, για να κλονιστεί η κυριαρχία τους.

Γι΄ αυτό απαιτείται:

Η ανατροπή και η άμεση κατάργηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και η εκδίωξη της τρόικας.

Η παραβίαση των δρακόντειων συνθηκών και κανονισμών της ΕΕ. Η αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.

Η σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους νόμους και τις «δυνάμεις των αγορών» που έχουν γίνει οι απόλυτοι αφέντες των λαών, με εθνικοποιήσεις-κρατικοποιήσεις του πλούτου και της ιδιοκτησίας τους.

Η διαγραφή του χρέους για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να επιβιώσει. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τοκογλύφους και «δανειστές» για να έχουμε αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά μας προϊόντα, μόρφωση, υγεία, ασφάλιση και δουλειά για όλους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αλληλεγγύη της στις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, της Αριστεράς και των κομμουνιστών που παλεύουν στην Ουκρανία για δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό, το εθνικιστικό μίσος, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις."
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

  1. Η σχιζοειδης παράνοια σε όλο το μεγαλείο. Θα μου πεις ότι έχουν βρει δουλειά τόσοι νέοι και δεν πεθαίνουν τής πείνας, αλλά πάλι είναι περίεργο πώς σημερινοί άνθρωποι ονειρεύονται, εγκλήματα δολοφονίες καταναγκαστικά έργα φρικτά βασανιστήρια κτλ.Το συμπεραίνω από την Σταλινική περίοδο πού νομίζω είναι θιασώτες. Και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση