GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφαίρεσαν θρησκευτικά κειμήλια από Ιερό Ναό στα Γιάννενα

Ανησυχητική αύξηση των διαρρήξεων ναών τις τελευταίες ημέρες στα Γιάννενα Πρόκειται για το τέταρτο χτύπημα που σημειώνεται το τελευταίο δ...

Ανησυχητική αύξηση των διαρρήξεων ναών τις τελευταίες ημέρες στα Γιάννενα
Πρόκειται για το τέταρτο χτύπημα που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Πωγωνίου και τα ερωτήματα που προκαλούνται είναι πλέον πολλά.
Η κλοπή στο Βασιλικό σημειώθηκε στο διάστημα της τελευταίας βδομάδας. Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την ξύλινη είσοδο του Ναού και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαίρεσαν αφαίρεσαν ένα κεντητό υφαντό, ιερά άμφια, ασημένιους σταυρούς και μπρούτζινα κηροπήγια, μία ασημένια λειψανοθήκη και χρηματικό ποσό από τα παγκάρια.
Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα που είχε δράσει και στις τρεις άλλες περιπτώσεις, στις κλοπές δηλαδή που είχαν σημειωθεί στην Κάτω Μερόπη, τη Μερόπη και τον Κακόλακο.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν δείχνει ότι πρόκειται για ερασιτέχνες, στοιχείο που απομακρύνει το ενδεχόμενο να συνδέονται άμεσα με το μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που είχε λεηλατήσει τα πάντα πριν από μερικά χρόνια.
Πηγή: epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση