GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων τον Ιούλιο

Θετική είναι η εικόνα της αγοράς εργασίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που παρουσίασε σ...


Θετική είναι η εικόνα της αγοράς εργασίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Οι αναγγελίες πρόσληψης τον Ιούλιο ήταν κατά 13.275 θέσεις περισσότερες από τις απολύσεις.
Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 157.255, ενώ οι αποχωρήσεις σε 143.980. Από τις 143.980 συνολικά αποχωρήσεις, οι 58.952 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 85.028 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του επταμήνου του 2014 διαμορφώνεται στις 189.572 νέες θέσεις εργασίας και είναι σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του επταμήνου του 2013, που ήταν επίσης, θετικό κατά 91.611 (νέες θέσεις εργασίας), αλλά αποτελεί και την υψηλότερη επίδοση επταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, πρόκειται για επίδοση σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2013 (91.611 θέσεις εργασίας) και την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα.
«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας σταδιακά αλλάζει. Η μισθωτή απασχόληση αυξάνεται, ενώ και το ποσοστό ανεργίας, παρότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης. Η αποκλιμάκωση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων από τις αρχές του έτους είναι μειωμένος κατά 9,32%», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση