GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν οι κακές ειδήσεις κρύβουν τις καλές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη Έτσι συμβαίνει πάντα. Οι καλές ειδήσεις δύσκολα κυριαρχούν επί των κακών, που πάντα έρχονται να καλύψου...



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Έτσι συμβαίνει πάντα. Οι καλές ειδήσεις δύσκολα κυριαρχούν επί των κακών, που πάντα έρχονται να καλύψουν και να επικρατήσουν...

Συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με την «κρίση του ΕΝΦΙΑ».

Μια κακή είδηση που κάλυψε, έκρυψε στην κυριολεξία, την καλή είδηση για την απαλλαγή από την υποβολή δήλωσης και καταβολής ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις οι οποίες κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ.

Η τροπολογία κατατέθηκε (σε πείσμα όσων έχουν δαιμονοποιήσει την καθόλα νόμιμη διαδικασία υποβολής τροπολογιών) και ψηφίστηκε σχεδόν μέσα στην απόλυτη σιωπή.

Ωστόσο, το λάθος στον ΕΝΦΙΑ είχε κερδίσει την επικοινωνιακή μάχη.

Κι’ ας είναι βέβαιο ότι, με βάση τα στοιχεία του 2013, στη διάταξη αυτή μπορούν να υπαχθούν περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 42% των επιχειρήσεων που είναι υποκείμενες σε αυτό το φόρο.

Φυσικά, και επ’ αυτού, ακούστηκαν φωνές περί λαϊκισμού.

Κι’ ας είναι βέβαιο ότι διευκολύνονται οι μικρές επιχειρήσεις καθώς δεν θα υποχρεούνται να χρεώνουν ΦΠΑ στις πράξεις που πραγματοποιούν, αποκτώντας έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Κι’ ας είναι βέβαιο ότι μειώνεται το διοικητικό κόστος τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την φορολογική διοίκηση

Κι’ ας είναι βέβαιο ότι έτσι απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό ώστε να «τρέξει» τους ελέγχους στις μεγάλες επιχειρήσεις, εκεί που γίνεται το «πάρτι».

Πρόκειται δηλαδή για κάτι το συγκεκριμένο, από το οποίο θα επωφεληθούν συγκεκριμένα και υπαρκτά πρόσωπα.

Και όχι για προπαγάνδα, όπως επίσης κάποιοι έσπευσαν να πουν.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στην προπαγάνδα δεν χρησιμοποιούνται πραγματικές ειδήσεις, αλλά κατασκευασμένες…

7 σχόλια

  1. Τράβα γαμήσου κάργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ,
    ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΑΣΚΗΜΗ,
    ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To μαλλι μου πωs ειναι το μαλλι μου;;;;;;;οπωs ειναι και η κωλ...οτρυ...πιδα σου....τεκνατζουουου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορει με δηθεν καλες ειδησεις για καποια πραγματα αυτονοητα για την ταλαιπωρια του κοσμου ,που οι κυβρνησεις που εκπροσωπει εχουν θεσπισει,να βρει αντιδοτο στην μεγαλυτερη ,βλακωδεστερη,αισχροτατη,ληστρικη επιβολη του ΕΝΦΙΑ που σε ολα τα ΑΦΜ θα υπαρξουν διρθωσεις καθοτι η βαση που χρησημοποιηθηκε το προγραμμα την ελαμβανε κατα το το δικο του τροπο με σταθερες που εθεσπισε κατ επιλογη και ερμηνεια καποιος στο οικονομικων ερημην της πραγματικης καταστασης,και χωρις ειδοπιηση των καλλουντων να πληρωσουν με πληρη αναλυση των ποσων ωστε να διορθωθουν τα κακως κειμενα και ερμηνευομενα στοιχεια του Ε8 και τιμων ζωνης. Αν αυτου με πρωτοφανη προχειροτητα χρεωθηκαν ολοι οι Ελληνες με το μεγαλυτερο ποσοσστο να απεχει βεβαια απο τς νπρωτες δοσεις μεχρι να οριστικοποιηθουν τα ποσα . Το προβλημα ειναι πλεον στη διοικηση και οχι στους πολιτες του . Μια πληρη αποσυρση των οφειλων μεχρι την δημιουργια της σωστης βασης θα ηταν πιο τιμιο λαμβανοντας υπ οψη και αλλα χαρακτηριστικα (οπως πχ ενα γιαπι δεν ειανι το ιδιο με ενα αποπερατωμενο μη ηλεκτροδοτουμενο κτισμα που εχουν κοινο κωδικο 99 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπη μου Σοφακη γιατι διαμαρτηρεσε.
    Εσεις , το πολιτικο συστημα δηλαδη δεν ταιζατε πλουσιοπαρωχα τοσα χρονια δημοσιογραφους αριστερους και προοδευτικους τυπου Οικονομεα που μας αποβλακωναν απο μεγαλα καναλια για να κλεβουν αυτοι αλλα και εσεις οι πολιτικοι.
    Π.Κ.(ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ 400)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χίλιες φορές η Αννούλα η Καραμανλή η ανεγκέφαλη, παρά να τρώμε στη μάπα αυτό το σκιάχτρο. (Δεν γίνεται κύριε Καψαμπέλη να βάζετε μόνο το κείμενό της χωρίς τη μάπα της;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΤΥΣΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ. ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση