GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: Η Γαλλία θα διοχετεύσει όπλα στους ιρακινούς Κούρδους

Η Γαλλία θα διοχετεύσει "μέσα στις ερχόμενες ώρες" όπλα στο Ιράκ "για να στηρίξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ...


Η Γαλλία θα διοχετεύσει "μέσα στις ερχόμενες ώρες" όπλα στο Ιράκ "για να στηρίξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεων που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους", των τζιχαντιστών που προχωρούν προς τη Βαγδάτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.
"Για να απαντήσει στις επείγουσες ανάγκες που εκφράσθηκαν από τις περιφερειακές αρχές του Κουρδιστάν, ο αρχηγός του (γαλλικού) κράτους (Φρανσουά Ολάντ) αποφάσισε, σε συμφωνία με τη Βαγδάτη, να αποσταλούν όπλα μέσα στις ερχόμενες ώρες", αναφέρει στην ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.
Στο μεταξύ, η ΕΕ ετοιμάζει μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της για το Ιράκ, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών της Κάθριν Άστον, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Έπειτα από μια συνάντηση των πρεσβευτών της ΕΕ χθες, Τρίτη, "η Κάθριν Άστον είναι έτοιμη να συγκεντρώσει ήδη αυτή την εβδομάδα τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών και επαληθεύει με τα κράτη αν αυτό είναι δυνατόν", δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους της.
Η Άστον ικανοποιεί έτσι τα αιτήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας που ζητούν εδώ και πολλές ημέρες μια έκτατη συνεδρίαση για να εξετασθεί το αίτημα των Κούρδων του Ιράκ, οι οποίοι προσπαθούν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές στο βόρειο τμήμα της χώρας, να τους αποσταλούν όπλα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η συνάντηση αναμένεται να καλύψει, εκτός από το Ιράκ, τα θέματα της Ουκρανίας και της Γάζας.
Πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, ή το αργότερα τη Δευτέρα ή την Τρίτη της επόμενης.
Στο Λονδίνο έγινε γνωστό από την Ντάουνινγκ Στριτ πως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διέκοψε τις διακοπές του στην Πορτογαλία και επέστρεψε στη Βρετανία για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής Κόμπρα με θέμα τη σύγκρουση στο Ιράκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση