GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδοχικές επαφές Ρώσων με Τούρκους και Λατινοαμερικανούς

Όπως αναφέρει σε διαδοχικές ανακοινώσεις της η ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, που υπάγεται στο ρωσικό υπουργείο Γεωργίας,...


Όπως αναφέρει σε διαδοχικές ανακοινώσεις της η ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, που υπάγεται στο ρωσικό υπουργείο Γεωργίας, ενημέρωσε την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και πρέσβεις της Λατινικής Αμερικής στη Μόσχα για τις δυνατότητες αύξησης των εισαγωγών φρούτων και λαχανικών από τις χώρες αυτές στη ρωσική αγορά.
Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Σεργκέι Ντάνκβερτ είχε τηλεδιάσκεψη με τον αναπληρωτή υφυπουργό του υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τουρκίας Νιχάτ Πακντίλ και τον ενημέρωσε ότι αν και οι διμερείς ανταλλαγές τροφίμων βρίσκονται και σήμερα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, «είναι δυνατή η γρήγορη και ουσιαστική αύξηση των εξαγωγών προϊόντων διατροφής από την Τουρκία, μάλιστα τόσο των παραδοσιακών, όπως για παράδειγμα λαχανικών και φρούτων, όσο και νέων, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Στη σχετική ανακοίνωση της ρωσικής Υπηρεσίας επισημαίνεται ότι την περασμένη χρονιά εξήχθησαν προς τη Ρωσία από την Τουρκία τρόφιμα ύψους 1,755 εκατ. και αντιστρόφως προϊόντα ύψους 1,721 εκατ. δολαρίων, αλλά και ότι η ρωσική αγορά «ενδιαφέρεται για εισαγωγές από την Τουρκία ψαρικών και θαλασσινών, καθώς και κρέατος και όλης της γκάμας των γαλακτομικών προϊόντων».
Μάλιστα υπογραμμίζεται στη ρωσική ανακοίνωση ότι «διαμορφώνονται εξαιρετικά ευνοϊκοί για την τουρκική οικονομία όροι, οι οποίοι διασφαλίζουν τη σταθερότητα της παραγωγής τροφίμων, όταν ανεξαρτήτως από τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου στην ίδια την Τουρκία, η παραγωγή προϊόντων διατροφής θα βρει αγοραστές στη ρωσική αγορά» και καλείται η αρμόδια τουρκική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου να παρουσιάσει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο λίστες των εταιρειών, που έχουν ελεγχθεί από την ίδια και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Ρωσίας και της Τελωνειακής Ένωσης (Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν).
Η ρωσική Υπηρεσία δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει τις εταιρείες αυτές στην εγκεκριμένη λίστα με την εγγύηση της αρμόδιας τουρκικής και να ακολουθήσουν επιτόπου έλεγχοι από πλευράς Τελωνειακής Ένωσης το 2015, ζητώντας να δοθούν συμπληρωματικοί κατάλογοι των μονάδων παραγωγής κρέατος πουλερικών, ψαρικών και γαλακτομικών προϊόντων.
Ο Νιχάτ Πακντίλ επεσήμανε, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, τις παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και εγγυήθηκε την γρήγορη προώθηση των σχετικών καταλόγων ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο.
Πρότεινε μάλιστα και θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της Ρωσικής Υπηρεσίας στην Τουρκία ώστε να επιλυθούν τάχιστα όλα τα υπάρχοντα τεχνικά ζητήματα.
Ο Σεργκέι Ντάνκβερτ είχε επίσης διαδοχικές διαβουλεύσεις με τους Πρέσβεις Παραγουάης, Περού, Βραζιλίας, Χιλής και Εκουαδόρ στη Μόσχα, με σκοπό την εξάλειψη ενστάσεων και την αποκατάσταση και αύξηση των εισαγωγών από τις αντίστοιχες χώρες και σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Λευκορωσία.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση