GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντονετσκ: Γεννάνε στα καταφύγια του νοσοκομείου λόγω βομβαρδισμών

Επιμέλεια: Δ Πορφύρης - Π Σταφυλά Η γενική διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής νοσοκομείου του Ντονέτσκ, Marina Ovsyanik, κα...



Επιμέλεια: Δ Πορφύρης - Π Σταφυλά

Η γενική διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής νοσοκομείου του Ντονέτσκ, Marina Ovsyanik, καταγγέλλει.
Eίχαμε 3 γεννήσεις σε αυτό το υπόγειο. Μια εξ αυτών σήμερα το πρωί. Ευτυχώς και η μητέρα και το μωρό είναι καλά. Πριν τον πόλεμο το υπόγειο το χρησιμοποιούσαμε για την αποστείρωση υλικών, τώρα το έχουμε μετατρέψει σε έκτακτη χειρουργική μονάδα.

Η Larisa γέννησε την κόρη της Yeva στο υπόγειο του νοσοκομείου του Ντονέτσκ όπου είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι νοσηλευόμενοι για να διασωθούν από τους συνεχιζόμενους βομαβαρδισμούς. Όπως και οι ασθενείς των υπολοίπων κλινικών περνούν μέρα και νύχτα στα υπόγεια των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας όλες οι εγκυμονούσες ή λεχώνες της μαιευτικής κλινικής βρίσκονται με τα νεογνά τους στο υπόγειο . Η Λαρίσα εξομολογείται:
Γέννησα στις 7 Αυγούστου ακριβώς εδώ , σε αυτόν το διάδρομο.
Όταν σταματούν για λίγο οι βομβαρδισμοί οι ασθενείς ανεβαίνουν για λίγο στους θαλάμους και ύστερα επανέρχονται στα υπόγεια.
Η μητέρα της Λαρίσα, Κατερίνα Petrovna με δάκρυα θυμού λέει:
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο να γεννάνε οι γυναίκες στα υπόγεια. Γιατί πρέπει εμείς να έχουμε αυτήν εμπειρία; Περιμένουν τον θάνατό μας; Κανείς δεν μας ακούει.
Οι γιατροί τρέχουν από τη μια άκρη στην άλλη με μάσκες οξυγόνου για να βοηθήσουν τα νεογνά. Οι νοσηλευόμενοι είναι οργισμένοι που λόγω των βομβαρδισμών πρέπει να τρέχουν στα “κελάρια” για να γλυτώσουν.

Η Ιrina γέννησε το παιδί της την Παρασκευή. Δηλώνει ότι σήμερα χρειάστηκε να ανεβοκατέβουν τέσσερις φορές από το θάλαμο στο καταφύγιο. Μια άλλη μητέρα που κρατάει το νεογέννητό της αγκαλιά δηλώνει:
Δεν φοβήθηκα καθόλου, το μόνο που με απασχολούσε ήταν να καταφέρω να γεννήσω.
Η μητέρα της Lyubov που τη συνοδεύει συμπληρώνει:
Σήμερα θα πάρουμε εξιτήριο. Θα πάμε και θα μείνουμε στο κελλάρι του σπιτιού μας στην Makeyevka.
Ο αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, Dmitry Bessonov, κάνει ένα πικρόχολο σχόλιο για την κατάσταση:Tι να κάνουμε; Βλέπετε είμαστε ένα νοσοκομείο “αυτονομιστών”!

Σε κοντινή απόσταση έχει βομβαρδισθεί το κρατικό νοσοκομείο του Νοντέντσκ Vishnevsky . Ο γιατρός ανέφερε ότι άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού φοβούνται να προσέρθουν στις δουλειές τους από τη στιγμή που άρχισαν οι μεγάλες επιθέσεις. Αντίθετα, οι ασθενείς είναι “μάχιμοι, δεν υπάρχει πανικός”.
Δίπλα στο νοσοκομείο βρίσκεται ένα οργανωμένο αντιβομβαρδιστικό καταφύγιο από τη σοβιετική εποχή, 35 σκαλιά κάτω από τη γη. Εκεί υπάρχει γεννήτρια ρεύματος, κρεβάτια στρατοπέδου, και δεξαμενές νερού, Δεν το έχουμε ακόμα χρησιμοποιήσει, αλλά αν οι βομβαρδισμοί συνεχισθούν, αναγκαστικά θα μεταφερθούμε εκεί.

1 σχόλιο

  1. Η συνηθισμένη τραγωδία των ανθρώπων πού έζησαν μακράν περίοδο σε φασιστικά καθεστώτα. Εν αρχή ήταν το ΚΚ.Ο φασισμός από επαγγελματίες του είδους. Ο επαγγελματισμός συνίσταται στις μαζικές δολοφονίες, πώς να κατακρεουργεις ανθρώπους, να τρέχει το αίμα ποτάμι, αν θέλεις να έχεις "καθαρό" σοσιαλιστικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος πού έχει αφανιστεί από τον πλανήτη γη. Όπου υπάρχει , όπως στην δική μας χώρα, με σοβαρή διεκδίκηση στην κατάληψη τής εξουσίας.Στην συνέχεια έγινε δημοκρατία κατ'όνομα όπου αναδύονται μικρά φασιστακια με το πρόσχημα να δοξασουμε το έθνος , οπως ο Πουτιν,επιβάλλονται μικροί δικτάτορες. Από συνετός κυβερνήτης, μεταμορφώθηκε σε τρελλό Ιβάν επιδεικνύοντας την προσωπικότητα του παγκοσμίως.Κανόνας κατ'εμένα, όπου δεν έχει τον πρώτο λόγο την εξουσια ο λαός, και επικρατούν οι φατρίες και ο ολοκληρωτισμός, έρχονται δεινά. Όπως ακριβώς, με την Ελλάδα. Μόλις 1-2 χρόνια είδα στον τύπο να αναφέρεται ότι ο κομμουνισμός είναι ο χειρότερος φασισμός επί τής γης. Και τούς βλέπετε. Το ΚΚΕ. Σωστές Παναγιες. Φτυστε τους.Όμως οι άνθρωποι μαθαίνουν στον φασισμό. Τώρα έχουμε τον πελατειακό φασισμό, εύκολα ανώδυνα περνάμε σε άλλου είδους φασίσμούς. Και οι Ευρωπαίοι αποδείχτηκαν Ευρωπαίοι. Εύκολα περνάει ο φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση