GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθυστερεί η επιθεώρηση της ρωσικής βοήθειας

Oι Ουκρανοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες είναι έτοιμοι σήμερα, στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ στη Ρωσία, προκειμένου να επιθεω...


Oι Ουκρανοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες είναι έτοιμοι σήμερα, στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ στη Ρωσία, προκειμένου να επιθεωρήσουν την φάλαγγα με την ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία που προορίζεται για τους πληθυσμούς στην Ανατολική Ουκρανία, η οποία παραμένει σταθμευμένη περίπου 30 χιλιόμετρα μακρύτερα, επιβεβαίωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Ο Πολ Πίκαρντ, επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην περιοχή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιθεώρηση δεν έχει ξεκινήσει, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που δόθηκαν νωρίτερα σήμερα από έναν εκπρόσωπο τύπου του ουκρανικού στρατού, το Λεονίντ Ματιούκιν.
«Κανένα φορτηγό δεν έχει φθάσει στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.
Οι Ουκρανοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες έχουν περάσει τα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας για να εργαστούν μαζί με τους Ρώσους συναδέλφους με στόχο να δώσουν το πράσινο φως για να περάσουν τα σχεδόν 300 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους κατοίκους στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, διευκρίνισε ο ίδιος.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι κανένα φορτηγό δεν έχει φθάσει.
Νωρίτερα σήμερα ο Λεονίντ Ματιούκιν, ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού, είχε δηλώσει ότι «η επιθεώρηση έχει ξεκινήσει στις 10 το πρωί τοπική ώρα στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ (Ρωσία)».
Εντονη ανησυχία της Δύσης

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι διαθέτει πληροφορίες ότι 70 κομμάτια ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία κατά διάρκεια της νύχτας.
«Ανησυχούμε πάρα πολύ για την κατάσταση όπως εξελίσσεται (στην Ουκρανία) καθώς, από τη μία, συζητάμε πάρα πολύ για την επονομαζόμενη ανθρωπιστική εφοδιοπομπή αλλά την ίδια στιγμή βλέπουμε την κλιμάκωση να συνεχίζεται και διαθέτουμε πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας 70 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού πέρασαν εκ νέου τα σύνορα» είπε ο Λίνας Λινκέβιτσους σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του σε μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ εξέφρασε την ανησυχία του σήμερα για τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα έχουν διασχίσει τα σύνορα και έχουν περάσει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να έχει «πολύ σοβαρές» συνέπειες.
«Είμαι πολύ ανήσυχος από τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα ίσως να πέρασαν τα σύνορα σήμερα το πρωί… Εάν ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ή οχήματα βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία, πρέπει να αποσυρθούν αμέσως αλλιώς οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές» είπε στους δημοσιογράφους στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενος προφανώς σε πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση