GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνδυνος γενοκτονίας στο Ιράκ

Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποιεί ότι οι χιλιάδες Γιεζίντι στα βόρεια του Ιράκ κινδυνεύουν με «γενοκτονία», ...


Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποιεί ότι οι χιλιάδες Γιεζίντι στα βόρεια του Ιράκ κινδυνεύουν με «γενοκτονία», λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών. Αξιωματούχος του Οργανισμού δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος σφαγής.
«Πρέπει επειγόντως να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου να εμποδίσουμε μια μαζική θηριωδία και μια ενδεχόμενη γενοκτονία τις επόμενες ώρες και ημέρες» υπογράμμισε σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε στη Γενεύη η Ρίτα Ιζάκ, ειδική για τα θέματα των μειονοτήτων στα Ηνωμένα Έθνη.
«Η ευθύνη για την προστασία των πληθυσμών έναντι του κινδύνου φρικτών εγκλημάτων εναπόκειται συγχρόνως στην ιρακινή κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα» τονίζεται σε αυτό το μήνυμα, που συνυπογράφουν πολλοί ειδικοί του ΟΗΕ.
Η Ιρακινή Πολεμική Αεροπορία και Κούρδοι μαχητές πραγματοποίησαν αποστολή διάσωσης στο Όρος Σιντζάρ, φέρνοντας προμήθειες σε απελπισμένους Γιεζίντι. Μερικοί από αυτούς κατόρθωσαν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.
Συνεργείο του αμερικανικού δικτύου CNN ήταν στην πτήση που μετέφερε στους Γιεζίντι παιδικές πάνες, γάλα, νερό και τρόφιμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


 Την ίδια ώρα, η στήριξη του Ιράν στον Χάινταρ Αλ Αμπάντι αφήνει ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον Νούρι Αλ Μαλίκι, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παραμείνει στην εξουσία.
Ανώτατος Ιρανός αξιωματούχος συνεχάρη τον Αμπάντι για τα νέα του καθήκοντα και τόνισε ότι το Ιράν θα είναι κοντά στις προσπάθειές του για την έξοδο από την κρίση στο Ιράκ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να μην αναμειχθούν στην πολιτική κρίση μετά τους φόβους για πιθανή παρέμβασή τους.
Ο Μάλικι, ο οποίος θα παραμείνει στην θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων έως την ορκωμοσία του διαδόχου του, ζήτησε από το στρατό να «παραμείνει στο περιθώριο της πολιτικής κρίσης και να συνεχίσει τα καθήκοντά του στον τομέα της ασφάλειας και το στρατιωτικό του έργο προκειμένου να υπερασπιστεί την χώρα».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση