GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Περίπλοκος ο καθορισμός ημερομηνίας υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος»

Δεν είναι απλό θέμα ο καθορισμός ημερομηνίας-στόχου υιοθέτησης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τ...


Δεν είναι απλό θέμα ο καθορισμός ημερομηνίας-στόχου υιοθέτησης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας (BNR) Μούγκουρ Ισαρέσκου.
Αν και, όπως υπογράμμισε, η Ρουμανία πληροί τα κριτήρια σύγκλισης που ορίζονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο καθορισμός ημερομηνίας-στόχου υιοθέτησης του ευρώ «μπορεί να φαίνεται απλό θέμα, όμως δεν είναι».
Στη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο οικονομολόγων, ο κ. Ισαρέσκου αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα των πέντε χωρών -Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία και Ρουμανία- να υιοθετήσουν το ευρώ. Όπως είπε, πρέπει να εκπληρωθούν τρεις συνθήκες. Η πρώτη είναι η βιώσιμη «όχι τυχαία, όχι αναγκαστική και όχι προσωρινή» όπως τόνισε -εκπλήρωση των ονομαστικών κριτηρίων σύγκλισης. Η δεύτερη είναι η επίτευξη ενός σχετικά υψηλού επιπέδου της σύγκλισης του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Η τρίτη, κατά τον κ. Ισαρέσκου, συνθήκη είναι η απόδειξη της αποτελεσματικότητας στην πρόληψη και καταπολέμηση των ανισοτήτων από το νέο θεσμικό πλαίσιο της ζώνης του ευρώ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση